vrijdag 18 september 2015

Italië: 39.000 ton peren verloren door hagel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Branchorganisatie Pera heeft een raming gemaakt van de schade die de hagelstorm van 5 september in productiegebieden in Ferrara en Modena heeft aangericht.De storm bereikte zijn hoogtepunt ten noorden van Modena, richting Mantua, en ten noordoosten van Ferrara.
See on agf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Ylmz0h

Deze Alfa Romeo doet de Nürburgring in 07:39 minuten - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

We meldden het gisteren al bij de bekendmaking van de Nederlandse prijs, maar halen het hier ook nog even aan. Alfa Romeo claimt Nürbrugringtijden van de concurrentie te verbrijzelen met een M4-slopende tijd van 07:39. Dat belooft! Maar tot er een video van de volledige ronde wordt vrijgegeven blijven we enigszins sceptisch (nee, dat is geen Alfa-haat, dat waren we bij de Porsche 918 Spyder en de McLaren P1 ook).
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/1P9id6i

Focaccia barese di Nina | Dolci Passioni

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Chi mi conosce sa che ormai questo è il mio pezzo forte!! Chi abita dalle mie parti, ad Altamura in provincia di Bari, sa bene che la focaccia fatta in città è eccezionale ed è diversa da quella che fanno nel resto della regione, è alta morbida e ricca di pomodori. Ho provato e riprovato e alla fine con questa ricetta mi sono avvicinata tantissimo alla versione venduta nei nostri panifici altamurani! Vi posso assicurare che è eccezionale!!
See on dolcipassioni.net

via Tumblr http://bit.ly/1P91BLO

Italië stelt opening identificatiecentra uit | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië stelt de opening van drie identificatiecentra voor vluchtelingen uit. De zogenoemde ‘hotspots’ hadden vandaag van start zullen gaan. Maar Rome is geïrriteerd omdat het de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie maandag niet is gelukt om afspraken te maken over de herverdeling van 160.000 asielzoekers over de lidstaten van de Europese Unie. Italië hoort bij de landen waar de meeste asielzoekers Europa binnenkomen.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/1P91Bvn

Rome heeft een Lutherplein - Kerknieuws - Kerk & Religie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Maarten Luther moest eens weten. De stad die hem verfoeide vanwege zijn ”ketterijen”, en de stad die hij verfoeide vanwege de misstanden in de Rooms-Katholieke Kerk, eert hem nu. Rome heeft sinds woensdag een Maarten Lutherplein.De burgemeester van Rome, Ignazio Marino (l.), was bij de onthulling van het naambordje van het Piazza Martin Lutero. Burgemeester Jutta Fischer (r.) van de Lutherstad Eisleben was voor de gelegenheid naar de Italiaanse hoofdstad gereisd. Maarten Luther was er ‘zelf’ ook bij, als figurant, en Fischer overhandigde ook nog een Lutherpoppetje van Playmobil aan de Romeinen.
See on refdag.nl

via Tumblr http://bit.ly/1P91DmS

Italiaanse regio geeft steun aan hotels, tenzij ze migranten onderdak geven | Vluchtelingen | De Morgen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Hotels in de noordelijke Italiaanse regio Lombardije kunnen de komende drie jaar 25 miljoen euro subsidies van de overheid krijgen.Lombardije, waarin de mode- en zakenhoofdstad Milaan ligt, is de rijkste en dichtstbevolkte regio van Italië. De omstreden clausule, die door de antimigrantenpartij Lega Nord en andere leden van de regionale rechtse coalitie gesteund wordt, werd toegevoegd aan een wetsontwerp ter ondersteuning van de plaatselijke toeristische industrie die woensdagavond door het regionale parlement werd goedgekeurd.
See on demorgen.be

via Tumblr http://bit.ly/1P91BeK

Eigenwijs Sardijns bij Silvy

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De Italiaanse keuken bestaat niet. Het is eten van la mamma, de regio of van een bijzonder eiland als Sardinië.In juli 2015 openden Silvana Sterman-Piras en Etienne Sterman hun trattoria aan de Stationsstraat nummer 24, een adres waar elk jaar weer een ander eetcafé lijkt te zitten.Maar eilandbewoners zijn eigenzinnig, dat weet elke Zeeuw. Het stel kookte al eerder samen bij La Piccola Italia in Middelburg. Nu hebben ze hun droomrestaurant, Silvy’s gusti e sapori. Silvana is afkomstig van Sardinië en wil Zeeland graag kennis laten maken met typisch Sardijnse gerechten en wijnen.
See on pzc.nl

via Tumblr http://bit.ly/1V0hVA8

Italiaanse Friuli-wijn vol smaakversterkers | Levensmiddelenkrant

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

NIEUWVEEN - Italiaanse wijnbouwers uit de Friuli-wijnstreek maken op grote schaal gebruik van smaakversterkers, schrijft vilt.be na berichtgeving door de Belgische krant De Standaard. Lokale media spreken van een schandaal. Culinair journalist Bruno Vanspauwen noemt de praktijken echter helemaal niet zo uitzonderlijk. “Wijn is een massaproduct geworden. Grootschalige industriële productie is daarmee onvermijdelijk.”Verbieden “Wijnstreken zoals Friuli kunnen het gebruik van additieven wel verbieden met plaatselijke regels, maar in de industriële wijnproductie – goed voor driekwart van de totale wereldwijde productie – worden aromatische gisten frequent gebruikt om wijnen extra smaak te geven”, stelt de wijnkenner.
See on m.levensmiddelenkrant.nl

via Tumblr http://bit.ly/1OjVp6v

Amaretti - Zilveren Lepel Dolci | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Kookschool Dolc staan meer dan 75 recepten voor heerlijke Italiaanse taarten, cakes, koekjes en andere zoetigheid.De afgelopen dagen rook het in onze keuken naar vanille, gesmolten chocolade en geroosterde hazelnoten. We namen alvast een voorproefje van het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Kookschool Dolci, met meer dan 75 recepten voor heerlijke Italiaanse taarten, cakes, koekjes en andere zoetigheid.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1inGlqW

From student to Italy startup millionaire - The Local

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Daniele Ratti may have just graduated from the University of Bergamo, but the 23-year-old from Bergamo is not facing the anxious months, or years, of job hunting that await many of his peers.Earlier this week,Ratti announced he had sold a 51 percent stake in his accountancy software start-up, Fatture in Cloud, to the American market leader in accountancy software, TeamSystem for more than €1 million.Italy is not a country famed for creating young tech millionaires, but it was ironically the unique challenges the country posed that led to Ratti design the software.“It was difficult for me to make money from previous businesses I’d tried, to set up” Ratti told The Local.
See on thelocal.it

via Tumblr http://bit.ly/1FldDSh

Den Bosch krijgt nieuw Italiaans restaurant

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Den Bosch krijgt er een nieuw Italiaans restaurant bij. Na Stefano’s Pizzeria opent eigenaar Stefan van der Pas met Padrino’s begin november zijn tweede restaurant in de binnenstad.“Het wordt de peetvader van Stefano’s”, zegt hij. Sinds deze week heeft Van der Pas de sleutels van het pand aan de Kerkstraat gekregen waar voorheen De Dirigent zat. Begin november moet daar een nieuw Italiaans restaurant zijn herrezen. Een luxere uitvoering van Stefano’s, de Italiaan die al vijftien jaar in de Stoofstraat zit.
See on bd.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LmHfzF