dinsdag 13 mei 2014

Chrysler lijdt verlies door overname door Fiat - Nederlands Dagblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Chrysler heeft door hoge kosten omtrent de overname door het Italiaanse Fiat een kwartaalverlies van 690 miljoen dollar (501 miljoen euro) moeten noteren. Zonder eenmalige kosten was de Amerikaanse automaker op een winst van 486 miljoen dollar uitgekomen.Een jaar eerder had Chrysler nog een winst van 166 miljoen dollar behaald. De omzet nam dit jaar met 23 procent toe tot negentien miljard dollar. Wereldwijd verkocht Chrysler 621 duizend auto’s, tien procent meer dan een jaar eerder.De Amerikanen maakten een deal met Fiat, dat begin dit jaar de resterende aandelen in de Amerikaanse autobouwer kocht. In ruil voor de aankoop moest Chrysler zevenhonderd miljoen dollar investeren in de verbetering van de fabrieken. Dat bedrag werd in het eerste kwartaal afgeboekt, naast 540 miljoen dollar om de schuldenlast terug te dringen.Moederbedrijf Fiat maakte vorige week al bekend 320 miljoen euro verlies te hebben gedraaid door eenmalige kosten als gevolg van de aankoop van Chrysler. Zonder die overname was Fiat 71 miljoen euro in de plus geëindigd.

See on nd.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mSv2rP

Feest in Italiaanse stijl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Inmiddels een traditie voor veel vrouwen, vriendinnen en zussen: de Libelle Zomerweek. Feest dit jaar in Italiaanse stijl!De week begon allesbehalve zonnig, maar daar trekken ze zich op het Almeerderstrand niets van aan. De Libelle Zomerweek is één groot feest voor vrouwen. En dit jaar vieren ze dat feestje in Italiaanse stijl! Dolce & Libella, het thema van 2014, imiteert een zwoele nazomermiddag op Sicilië. Helaas was daar de eerste dag nogal wat fantasie voor nodig, maar de vooruitzichten zijn goed. De bezoekers van het evenement wacht heerlijk Italiaans eten en recepten voor thuis, de Italiaanse mode en de mooiste Italiaanse hebbedingetjes. De Libelle Zomerweek duurt nog tot en met 18 mei 2014.


Good Things From Italy's insight:





See on dagjeweg.nl

via Tumblr http://bit.ly/1mSv2bh

Italië: steenfruit volgende maand volop in productie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



"De productie van abrikozen en vooral van de soorten Ninfa, Mogador en Vitillo zou ongeveer zoals in 2013 moeten zijn. Er is echter wel een klein probleem met de rode soorten (COT, Kioto en Orange Rubis): de productie is 70% kleiner doordat het deze winter niet koud genoeg was en het veel regende", vertelt Salvatore Pecchia van Assofruit Italia.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1joS2qd

Schoenenlabel Salvatore Ferragamo doneert tonnen aan Galleria degli Uffizi | Kunst

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Galleria degli Uffizi CREDITS: Wikimedia Commons Het Italiaanse schoenenlabel Salvatore Ferragamo heeft 600.000 euro geschonken aan één van de oudste musea (Schoenenlabel Salvatore Ferragamo doneert tonnen aan Galleria degli Uffizi: Het Italiaanse…

See on kunst.blog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1joS29F

Costa Concordia survivors tell court for first time of chaos night of crash - Telegraph.co.uk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Telegraph.co.uk Costa Concordia survivors tell court for first time of chaos night of crash Telegraph.co.uk Survivors of the Costa Concordia shipwreck have given evidence for the first time in the trial of Capt Francesco Schettino, telling a court…



See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://bit.ly/1jnz2bv

Italian Entertainment And More: Luxe vakantiehuizen Italië. Boek NU uw vakantiebestemming voor de aankomende zomervakantie!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



La Porta Vacanze heeft een ruim aanbod van circa 250 mooie vakantiehuizen en appartementen in verschillende regio’s van Italië. Zowel in centraal Italië in de regio’s Toscane, Umbrië en Lazio, als op het eiland Sicilië en sinds kort ook aan de Italiaanse meren in Noord Italië hebben wij een prachtig aanbod aan vakantiehuizen, villa’s en appartementen op prachtige locaties met adembenemende vergezichten. De eigenaren van deze Italiaanse villa’s en vakantiehuizen heten u van harte welkom!

See on italianentertainment.blogspot.fr




via Tumblr http://bit.ly/1l6Q5Bh

Buffelmozzarellabende betrapt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Italië heeft de politie dertien mensen opgepakt omdat ze fraudeerden bij de productie van buffelmozzarella.De kaasmaker uit de regio Caserta, ten noorden van Napels, hield zich niet aan de regels. De mozzarella moet gemaakt worden van buffelmelk, maar de producent verving die melk door goedkopere koeienmelk, en voegde daar chemische producten aan toe.Dat was niet alleen tegen de regels, maar het was volgens het Italiaanse openbaar ministerie ook gevaarlijk voor de consument. De politie pakte de kaasmakers op, maar ook een netwerk daaromheen, waaronder dierenartsen

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mQmZvu

Sterke winstgroei voor UniCredit

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse bank UniCredit heeft in het eerste kwartaal een fors hogere winst behaald dan een jaar eerder, geholpen door kostenbesparingen en lagere voorzieningen voor slechte leningen. Dat maakte de grootste bank van Italië maandag bekend.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nHppd2

Afgehamerd: Miljoenenbal in Monaco

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Afgelopen weekend zijn er weer heel wat rijkgevulde portemonnees geleegd tijdens de veiling van RM Auctions in Monaco. Meerdere klassiekers wisselden voor miljoenen euro’s van eigenaar. En ook bij deze veiling waren de Ferrari’s het meest gewild.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nCsei6

Milan's Piazza Duomo is Going Green

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Trees and a flowerbed with a vegetable garden will be planted on the side of the city’s central square



See on italymagazine.com

via Tumblr http://bit.ly/QC6lAF