woensdag 25 juni 2014

Tagliolini ai pepeoni

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenTagliolini ai pepeoni

Una cena tra colleghe a fine lavoro.See on akkiapparicette.it

via Tumblr http://bit.ly/VoIkR8

Italiaanse voetbalfan alsnog bezweken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - De voetbalsupporter die op 3 mei voorafgaande aan de Italiaanse bekerfinale in Rome tussen Napoli en Fiorentina werd neergeschoten bij gewelddadige rellen, is na 50 dagen op de intensive care overleden. Dat meldde de directeur van het ziekenhuis waar de 31-jarige Ciro Esposito lag woensdag aan het persbureau Ansa. „Diverse organen waren uitgevallen en ondersteunden de vitale functies niet meer”, aldus de directeur.De supportersrellen bij de bekerfinale kenden een grimmig karakter doordat een doorgedraaide aanhanger van AS Roma met een pistool schoot en drie supporters van de club uit Napels raakte. Ook politieagenten raakten gewond in de schermutselingen tussen de groepen hooligans.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1o3X4xT

Camping Mare Pineta | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe kinderen zullen op Mare Pineta snel de weg naar het zwembad weten te vinden. Naast een … http://bit.ly/1wxyGbL http://bit.ly/1q9Vcaa

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q9Va29

FOTO'S Vrouwen Italië stelen show

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe (ex-)vrouwen en vriendinnen van de Italiaanse voetballers hebben zich in Natal op de tribunes van de Dunas Arena verzameld voor de wedstrijd met Uruguay. Daar krijgen ze de nodige aandacht van de andere fans.Onder andere Fanny Neguesha, de aanstaande van Mario Balotelli is weer van de partij. De spits droeg zijn winnende doelpunt tegen Engels op aan zijn verloofde.Een opvallende verschijning is ook Alena Seredova. Het Tsjechische model is de ex-vrouw van Gianluigi Buffon. Voor aanvang van het WK was er nog ophef over de scheiding in de Italiaanse media. Zelfs bondscoach Cesare Prandelli sprak er over.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q9V8Y7

Mario Biondi voor het eerst in Nederland te zien

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreOp donderdag 3 juli geeft de Italiaanse zanger Mario Biondi voor het eerst een concert in Nederland. Deze Italiaanse ster zorgt in Bloemendaal voor een unieke performance en swingende soul muziek.Strandpaviljoen Woodstock wordt voor één avond een bijzonder zomers stukje Italië, zoals al blijkt uit Biondi’s Shine on.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1wxyFED

Italia a Zandvoort

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaItalia a Zandvoort is one of the most popular family automotive-events in the Netherlands. The event wil take place on Sunday 29th June. Circuit Park Zandvoort will be themed in a Italian style. Many on-track demonstrations and Trackday sessions for private indivuals fill the circuits time table, while there is plenty lifestyle entertainment in the Paddocks.Interested in Italian car brands like Abarth, Alfa Romeo, Bertone, Ferrari, Fiat, Iveco, Lamborghini, Lancia, Maserati and Pagani? Or are you curious what kind of exclusive historic cars will be in action on track? Your questions will be answered at Italia a Zandvoort.

See on cpz.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q9V6iU

Los-Godi | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEen ideale plek om te genieten van de Italiaanse zonnestralen wacht aan het einde van de … http://bit.ly/1nC3keH http://bit.ly/1nC3keJ

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pMrvdq

Waarom de paus niet op kan tegen de maffia - Mieke Strynckx

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe paus excommuniceert maffiosi. Het bericht kreeg grote weerklank, en genereerde uitgebreide krantenartikels. De Paus deed zijn uitspraak tijdens een bezoek aan Calabrië, de teen van de Italiaanse laars. Want begin dit jaar vermoordde de ‘Ndrangheta, de maffia van Calabrië, een kleuter van drie, samen met zijn grootvader en diens vriendin. Paus Franciscus geeft met zijn boodschap een ongemeen krachtig signaal tegen de maffia, maar haalt dat ook iets uit op het terrein zelf?De paus in gevaar?Calabrië is één van de armste streken van Italië, maar veel dorpen gaan er gebukt onder de heerschappij van de ‘Ndrangheta, ironisch genoeg de rijkste maffia van Italië. Ooit sprak ik met iemand die uit zo’n dorp kwam. “Bij ons zijn alle mannen lid van de maffia,” zei hij. De ‘Ndrangheta is bij uitstek nog gebaseerd op bloedbanden en omertà. Er zijn dan ook heel weinig spijtoptanten die het gerecht veel over de organisatie kunnen of willen vertellen, zeker als je dat vergelijkt met de Siciliaanse maffia, de cosa nostra. Niettemin boekt het gerecht steeds meer successen, en dat is in grote mate te danken aan de niet aflatende ijver van procureurs als Nicola Gratteri. Hij waarschuwde nog niet zo lang geleden dat de paus zichzelf in gevaar bracht, door de Vaticaanse bank ingrijpend te willen hervormen. Want iedereen weet dat er in het verleden veel maffiageld via die bank is witgewassen.

See on deredactie.be
via Tumblr http://bit.ly/1pMrt5x

Italiaans bondscoach en bondsvoorzitter nemen meteen na match ontslag - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsCesare Prandelli, de bondscoach van Italië, heeft ontslag genomen nadat hij er niet in slaagde zijn team te kwalificeren voor de achtste finale. Dat raakte nauwelijks een uur na afloop van de verloren match tegen Uruguay bekend. Ook Italiaans bondsvoorzitter Giancarlo Abete nam ontslag.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/1pMoGcu

Italiaans bondscoach Prandelli biedt ontslag aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsCesare Prandelli heeft niet lang gewacht om zijn conclusies te trekken na de uitschakeling van Italië. Een paar minuten na de match liet hij de bond al weten dat het voorbij is. Prandelli had enkele maanden voor het WK zijn contract nog verlengd tot 2016.Uruguay zegeviert nipt en stuurt mat Italië naar huis”We hebben tegen Uruguay geen enkele kans gecreëerd, waarschijnlijk omdat we technisch te beperkt zijn of niet goed gestructureerd. Daar moeten we ons eens goed over beraden”, zegt Prandelli.

See on sporza.be
via Tumblr http://bit.ly/1pMoDNY

Italian Entertainment And More: Deelnemers gezocht voor de Go Italy Card 2014 zodat kaarthouders ook korting krijgen op La Dolce Vita producten in Nederland!

Italian Entertainment And More: Deelnemers gezocht voor de Go Italy Card 2014 zodat kaarthouders ook korting krijgen op La Dolce Vita producten in Nederland!:

Hierbij bieden wij u de mogelijkheid om GRATIS mee te doen met ons initiatief de Go Italy Card.
via Tumblr http://bit.ly/1q7wAyY

Eén kus of drie?- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIk geef het toe: het is niet altijd even makkelijk. Wanneer is het buongiorno en wanneer buonasera? Welke onderwerpen zijn gepast om over te praten en hoe zit het ook alweer met het begroeten? Is het één kus of toch drie? Nu kan ik me voorstellen dat velen onder ons over dit soort dingen de schouders ophalen en ‘s avonds vrolijk un ristorante binnenlopen en ‘buongiorno!’ roepen. Voor diegenen die nét even een stapje verder willen gaan, is het goed om het een en ander te weten over dit soort zaken. U scoort hier geheid punten mee tijdens de komende vakantie in onze laars.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q7oPZU

No-nonsense stadsplattegronden- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyGa je binnenkort naar Milaan, Bari, Palermo of Bologna? En wil je bij je verblijf in die steden niet opvallen als toerist, wél gratis concerten meepakken, een woordje dialect kunnen spreken en de beste barretjes weten te vinden? Dat kan. Op de website van het Europese jongereninitiatief Use-it kun je gratis inside info downloaden over deze vier steden, in de vorm van een stadsplattegrond.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q7oSoq

Italië in een notendop- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMijn broer ging in mei met zijn studievereniging een lang weekend naar Italië, met wel 69 vrienden! Sommigen gingen voor het eerst, anderen waren al eens in het belpaese geweest. In elk geval kregen ze een krantje mee met wat algemene informatie over de reis. Mijn broer vroeg mij iets te vertellen over Italië. Tja, wat schrijf je dan? Waar begin je en waar houd je op? Dit is hoe ik Italië in een notendop heb gepresenteerd:Eat, walk and talk like an ItalianItalië is een paradijs. En wel om een aantal redenen: het eten, de taal en de bezienswaardigheden. Geef je mond, je oren en je ogen de komende dagen dan ook flink de kost en do as the Italians do: geniet van het leven. Niet voor niets hebben de Italianen la dolce vita (het zoete leven) uitgevonden. Zij zijn er meester in ik zal jullie vertellen hoe ze dat doen.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1o1zNNj

Italiaanse sferen- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet was al weken uitverkocht en tot op de dag zelf vroegen mensen nog of er ‘toevallig’ nog kaartjes beschikbaar waren. We schrijven maandag 2 juni 2014, het zonnetje heeft er zin in en mijn vrouw en ik zijn uitgenodigd voor ‘una serata italiana‘ bij Fabio’s La Posta in Genk. Ik weet het; het lijkt wel of we alleen maar in Genk te vinden zijn. Van de ene kant valt dat wel mee, van de andere kant kent Genk de grootste Italiaanse gemeenschap van België én Nederland. En als je het door die Italiaanse bril bekijkt, is het weer vrij logisch dat we er geregeld komen. Toch?

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1o1zPo8

Arrivederci Italia ……… (bij Good Things From...

Arrivederci Italia ……… (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1lNMMSs