zaterdag 12 januari 2013

In de leer bij Italiaanse worstenmakers - Magazine - Sprout, Inspireert ondernemers

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaZe hebben alle drie passie voor goed eten, met name worst. Maar écht lekkere worst was in Nederland bijna niet te krijgen. Dus besloten de vrienden Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie zelf de beste worst van het land te gaan maken.


“Goede gedroogde worst vind je voornamelijk in Zuid-Europa, in Italië en Spanje. Nederland is nog niet zo ontwikkeld op dat gebied. Daar wilden wij verandering in brengen door een ambachtelijke worst met de smaak van het zuiden op de markt te brengen”, vertelt Van Wersch. Ze vinden het belangrijk dat de worst duurzaam wordt geproduceerd. “Ons doel is niet alleen lekkere worst maken, maar ook mensen de waarde van voedsel bijbrengen.” Alles wat Brandt & Levie maakt is honderd procent natuurlijk en minimaal 95 procent lokaal.
See on sprout.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40351283777

Studio Italia » Als ze maar over me praten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSilvio Berlusconi was donderdag te gast in de tv-show van de journalist die hij tot dan toe het meest haatte van iedereen Michèle Santoro. Vanaf vandaag is hij dolblij met de talkshowhost.


Het moest een hoogtepunt van de verkiezingscampagne worden. Michèle Santoro die Silvio Berlusconi interviewt. En dat werd het ook. Maar niet omdat Berlusconi het moeilijk kreeg. Het was eerder andersom.


Santoro en zijn twee assistent journalistes vielen al snel door de mand waar het ging om kennis van economische zaken, het thema van deze verkiezingen. De Bundesbank en Deutsche Bank werden door elkaar gehaald. Berlusconi gaf als oplossing voor alle groeiproblemen het bij het nationaal inkomen optellen van de zwarte economie en Santoro knikte tevreden. Staatsschuld van 126% een probleem? Welnee. Volgens Berlusconi staat daar een hele rijke bevolking tegenover. Dus waar lullen we over. Precies, zag je Santoro denken.
See on studioitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40349549082

Costa Concordia, il video esclusivo dal relitto - Il Messaggero video

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsCosta Concordia, il video esclusivo dal relitto


Solo per ilMessaggero.it, le operazioni di rimozioni del relitto
See on video.ilmessaggero.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40345230980

ITALIE MAGAZINE - Nuovo - Venetiaanse romantiek

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSchoenenproducent Santoni ging een samenwerking aan met het Venetiaanse stoffenhuis Rubelli. Resultaat: een kleine serie loaferes, ballerina’s en oxfords versierd met de romantische patronen uit de Rubelli-archieven. Prijs vanaf €468.


Zie Italië Magazine 2013, nummer 1 voor meer nieuwe Italiaanse hebbedingen.
See on italiemagazine.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40341993651

Nog Panetonne over? Niet weggooien, maar bewaren tot 3 februari. » ITALIAANSE SFEER, la bellezza dell'Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHeb je nog Panettone over van de feestdagen? Niet weggooien, maar bewaren tot 3 februari. Op deze dag is het namelijk de dag van San Biagio en dan kun je de oude Panettone goed gebruiken. De dag van deze beschermheilige is eigenlijk de dag van de gezonde kelen. Want dat is wat San Biagio doet, hij beschermt je tegen keelpijn en griep.


Ooit door zijn geloof door de Romeinen gevangen gezet, zoals zoveel Christenen in die tijd. Er wordt gezegd dat San Biagio zelfs in de gevangenis nog wonderen verrichtte. Vlak voordat hij werd onthoofd, redde hij nog een kind wat bijna stikte in een visgraat. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat hij nu de beschermheilige van de kelen is. Op 3 februari worden in vele katholieke kerken de kelen van de gelovigen gezegend. In de kerk houdt men twee brandende kaarsen, over elkaar gekruist voor de keel.
See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40341136995

Kom alvast in Italiaanse zomersfeer en boek wat Italiaanse Passie en Sfeer voor uw evenement.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaU zoekt voor uw partycentrum, restaurant, evenement, project, bijeenkomst, bedrijfsfeest of privéfeest een complete Italiaanse invulling? Van de Italiaanse bands en muzikanten tot aan de theatrale gepassioneerde Italiaanse acts en opera optredens.


Bij ons bent u aan het juiste adres!


Vraag vrijblijvend om een voorstel met prijsindicaties en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.


Italian Entertainment And more: DE Italie specialist voor uw feest of bijeenkomst!
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40339378800

LeSilla Spring Summer 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Le Silla Spring/Summer 2013 Collection. Sparkly accessories and gorgeous shoes. Colors, from lilac to aqua marine, turquoise, orange and light orange, and crystals- embedded designs, butterfly-shaped hills and more glittery pieces.
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40322674135

#Real #Italian #Espresso to start the day. #Buon #Weekend dal...

#Real #Italian #Espresso to start the day. #Buon #Weekend dal #Famiglia #Di #Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40320844257

#Espresso per #Tutti a #Casa #Di #Lella (bij Italian...

#Espresso per #Tutti a #Casa #Di #Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40320599968