vrijdag 2 januari 2015

#Unox #Nieuwjaarsduik 2015 vanaf een #Powerboat @RIBpowerboatSCH...

#Unox #Nieuwjaarsduik 2015 vanaf een #Powerboat @RIBpowerboatSCH (bij Unox Nieuwjaarsduik)
via Tumblr http://bit.ly/1A1vaLm

Van Italiaanse minister tot zakenmagnaat: Amsterdam kennen ze allemaal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHoe prominente Italianen miljoenen euro’s aan verdacht fiscaal voordeel behaalden via een Nederlands trustkantoor. Justitie verdenkt het kantoor aan de Amsterdamse Keizersgracht van het opzetten van fictieve transacties.

See on fd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1wKIiND

'Italiaanse vrouwen in handen van al-Nusra' | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp internet is een filmpje opgedoken van twee Italiaanse vrouwen die zeggen dat ze worden vastgehouden door strijders in Syrië. Het gaat vermoedelijk om de hulpverleensters Vanessa Marzullo en Greta Ramelli, die in augustus zijn ontvoerd in de Syrische provincie Aleppo. In het filmpje dragen de beide jonge vrouwen zwarte gewaden en hoofddoeken. Een van hen houdt een papiertje omhoog waarop de datum 17 december 2014 staat. “We smeken onze regering en zijn strijdkrachten om ons voor Kerst naar huis te halen”, zegt de ander. “We zijn in groot gevaar en worden mogelijk gedood.”

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/177Tkrr

De beste Italiëblogs van Nederland - DitIsItalie.nlHier is-ie dan: onze lijst met de beste Italiëblogs van Nederland. Staat jouw favoriete Italiëblog er ook bij?
Nederland heeft iets met Italië. Dat mag zo onderhand wel bekend zijn. We hebben meerdere Italiëmagazines, regelmatig programma’s op tv waarin Italië een rol speelt en natuurlijk een grote hoeveelheid aan Italiëwebsites en Italiëblogs. Een deel van de blogs opereert in de marge, een ander deel ontvangt een flinke hoeveelheid maandelijkse bezoekers. In dit artikel zetten we de favoriete Italiëblogs van de redactie van DitIsItalie.nl op een rij met de beste Italiëblogs van Nederland. Nee, DitIsItalie.nl doet zelf niet mee, dat zou flauw zijn.
Om kans te maken op een felbegeerde plek in dit rijtje moest een blog wel actueel zijn. Dat wil zeggen dat er niet meer dan een maand geleden nog een blog geplaatst moest zijn. Italiëblogs die niet (regelmatig) meer worden bijgehouden kunnen ook leuk en interessant zijn om te lezen, maar kun je natuurlijk eigenlijk geen weblog meer noemen. Ook moest het blog in het Nederlands geschreven zijn (af en toe een woordje Italiaans mag natuurlijk best). Er zijn ook veel goede buitenlandse Italiëblogs, maar die maakten geen kans op een plek in dit lijstje.
See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1zZpBNl

Wielerploeg daagt Hoogerland voor rechter

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe tweet die wielrenner Johnny Hoogerland woensdag de wereld instuurde over achterstallig salaris, is hem niet in dank afgenomen door de Italiaanse wielerploeg Androni Giacotta. De ploeg daagt de voormalig Nederlands kampioen voor de rechter wegens smaad en laster.Hoogerland riep via Twitter de hulp in van Brian Cookson, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI. „Waar kun je terecht als renner wanneer je team je salaris niet betaalt?”,vroeg Hoogerland.Androni beweert in een uitgebreide persverklaring dat Hoogerland de naam van het team ernstig bezoedelt. Het contract van Hoogerland is volgens het team volledig gerespecteerd en zijn salaris is keurig overgemaakt. Het team zal de UCI alle benodigde documenten toesturen om te laten zien dat de betalingen keurig volgens de regels zijn gedaan. Advocaat Giuseppe Napoleone is ingeschakeld om Hoogerland aan te klagen.

See on ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1xloxkH

Paus veroordeelt corruptie in Rome - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaus Franciscus is in de vooravond in de Sint-Pietersbasiliek in Rome voorgegaan in de vespers en heeft - zoals de traditie het wil - het Te Deum gezongen als dank voor het voorbije jaar. In zijn homilie klaagde hij de corruptie in Rome aan.De Paus interpelleerde de verantwoordelijken van de stad naar aanleiding van het corruptieschandaal dat de jongste weken in de Italiaanse hoofdstad aan het licht kwam door hen te vragen wat zij hebben gedaan om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dat meldde Radio Vaticaan.

See on m.hln.be
via Tumblr http://bit.ly/1xloxkA

Veerboot Norman Atlantic naar verwachting morgen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNaar verwachting komt de veerboot Norman Atlantic morgen in de loop van de ochtend aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Brindisi, schrijft het Italiaanse persbureau ANSA. Vandaag is het schip, vier dagen na de brand als gevolg waarvan zeker elf opvarenden en twee reddingswerkers om het leven kwamen, op sleeptouw genomen.De bedoeling was dat het schip al eerder naar Italië gebracht zou worden, maar slecht weer verhinderde dat.

See on m.nrc.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zFK1WG