woensdag 28 november 2012

Ravage door wervelstorm Zuid-Italïë

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp een terrein van een staalfabriek in het Zuid-Italiaanse Taranto heeft een wervelwind grote schade aangericht. Italiaanse media melden dat tientallen mensen gewond zijn, één werknemer wordt vermist.


Er werken zo’n vijfduizend mensen op het terrein. Er is onder meer een hijskraan omvergeblazen. De vermiste was mogelijk de kraanmachinist.


Schoorsteen


De wervelstorm raasde vanmorgen om 10.00 uur over het gebied. Het fabrieksterrein, zo’n vijftien vierkante kilometer, is door reddingsdiensten geëvacueerd. Er is ook een 80 meter hoge schoorsteen ingestort, bovenop een van de ovens.


De politie vreesde aanvankelijk voor een explosie, nadat op het terrein brand was uitgebroken.


Loodsen weggeblazen


Verslaggevers spreken van een oorlogsgebied. Overal liggen auto’s over elkaar heen en loodsen zijn weggeblazen.


Deze week kwam de staalfabriek ILVA in het nieuws na de arrestatie van 7 directieleden. Die zouden negatieve milieurapporten hebben willen tegenhouden om zo te voorkomen dat de fabriek moet sluiten. Morgen beslist de Italiaanse regering, op basis van gesprekken met de bedrijfsleiding en vakbonden, of de fabriek open blijft.
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36759653266

Gewonden door wervelstorm in Zuid-Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Zuid-Italië is een staalfabriek in Taranto getroffen door een wervelstorm. Italiaanse media melden dat twintig mensen gewond zijn, één werknemer wordt vermist. De schade op het terrein is enorm. Werknemers zijn geëvacueerd. Correspondent Rop Zoutberg.
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36759167272

Staalproductie Italiaanse Ilva stilgelegd

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn opdracht van het Italiaanse gerechtshof in Rome zijn alle productielijnen bij de Italiaanse staalgigant Ilva, onderdeel van de Riva Groep, compleet stilgelegd. Dit zou kunnen leiden tot schaarste wat kan doorwerken op de prijsontwikkeling van staal in andere landen van de Europese Unie.

Dit schrijft Novio Staal in een extra editie van haar nieuwsbrief Het Staaljournaal. Ook de sinds eind juli reeds geproduceerde hoeveelheden gewalst staal, die nog niet verzonden waren, mogen niet worden uitgeleverd en zelfs de in de havens gereedstaande tonnages mogen niet verscheept worden.
See on vraagenaanbod.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36759085066

Italiaanse Padua start boycotactie tegen winkelopenstelling op zondag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME – Het Noord-Italiaanse bisdom Padua is een actie gestart om de winkelopenstelling op zondag te boycotten.


Boven aan de trappen die leiden naar de rooms-katholieke Jezus Goede Herderkerk in Padua hangt een spandoek met als tekst ”Deze kerk is ook op zondags geopend”. Kerkgangers en geïnteresseerden kregen vorige week zondag een folder in de hand gedrukt over de zondag als feestdag. Die dag werd het startschot gegeven van de actie Relaties, Rust, verRezen, met als doel het winkelen op zondag te verminderen.


De actie is goed voorbereid. Vrijwilligers staan al weken, en niet alleen bij aanvang van de zondagse dienst, te folderen. De folder is eigenlijk een soort verklaring. De volledige tekst luidt: „Ik beloof om zondags geen boodschappen te doen, om zo met mijn inkopen niet de openstelling van winkelcentra te ondersteunen en om daarmee het winkelen op zondag te boycotten. In geval van nood klop ik aan bij de buren, die ik daarmee dan ook beter leer kennen, om de zondag als feestdag te behouden.”


Niet alleen bij de Jezus Goede Herderkerk, maar ook bij andere parochies in de stad werden kerkgangers en voorbijgangers aangemoedigd om op zondag niet langer inkopen te doen. Sterker nog, in principe alle 464 parochies in het bisdom Padua doen mee.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36758994520

Italiaanse leraar slaat voor de klas konijnen dood met hamer - NUjij.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen Italiaanse leraar is in Milaan tot acht maanden cel veroordeeld omdat hij voor de klas twee konijnen had gedood. De scholieren keken geschokt toe toen Carlo Rando eerst probeerde de konijnen te wurgen om ze vervolgens af te maken met een hamer. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere delle Serra.
See on nujij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36758819212

Italiaans modehuis Miu Miu opent pop-up club in Londen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet Italiaanse modehuis Miu Miu heeft gisteren een pop-up club geopend in Londen. De club is alleen toegankelijk voor exclusieve, vaste gasten en is ter ere van de heropening van het Café Royal Hotel op Regent Street 5 december.


De club is een combinatie tussen een privé winkel, bar, restaurant en club waar gasten genieten van een prachtige cocktail en tegelijkertijd de mooiste couture kunnen kopen. In het winkelgedeelte is de laatste collectie, inclusief limited edition in samenwerking met designers Vivienne Westwood en Stephen Jones verkrijgbaar.


‘s Avonds verandert de bar in een echte club waar dj’s zorgen voor goede muziek en gasten heerlijk kunnen dansen. Een klein nadeel: de pop-up club is alleen open van 27 tot en met 29 november 2012 in het Café Royal Hotel in Londen.
See on culy.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36758298282

Curation Blog about Le Marche Industry: Le Marche Products and Producers

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRead About Le Marche Industry and Artisan Production. Discover opportunity of business or simply your next purchase. “Le Marche is renowned for its industry but luckily it is not the polluting heavy industry that mars the landscape. It excels in furniture making, clothes and shoes production, machinery manufacture, boat building etc – all to the highest standards.” From small family business to the big boys of Industry, you will learn about laborious People of Le Marche and their producs, maniacally seeking the perfection.
See on wibbitz.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36747472094

Het wereldberoemde Colosseum in Rome brokkelt af - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet wereldberoemde Colosseum in Rome mag niet meer van dichtbij bekeken worden. Een afsluiting rond het monument moet toeristen tegen vallende brokstukken beschermen.


De Italiaanse media meldden woensdag dat een veiligheidszone van 6 tot 15 meter rond het antieke monument afgezet wordt. ‘De maatregel is noodzakelijk omdat we het risico niet willen lopen dat er brokstukken terecht komen op de toeristen. Net als alle andere antieke monumenten is ook het Colosseum fragiel’, vertelde de opzichter van de Romeinse monumenten aan de krant La Repubblica.


Eind juli werd aangekondigd dat het monument gerestaureerd zal worden. De restauratiewerken, die in totaal 25 miljoen euro zullen kosten, beginnen normaal gezien in december en zullen doorgaan tot 2015. Het monument blijft tijdens de restauratiewerken wel toegankelijk voor toeristen.


De Romeinse autoriteiten willen bovendien een ministerieel besluit opstellen om op te treden tegen illegale straatverkopers die in de buurt van het monument opereren. In het verleden probeerden de autoriteiten al zonder succes te voorkomen dat valse gladiatoren tegen betaling met toeristen op de foto gaan.


Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en diende voor gladiatorengevechten en publieke executies. Het populairste monument in Italië was vorig jaar goed voor zo’n 5 miljoen bezoekers.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36739544992

Beautiful Italian Properties - Great Estate Magazine

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend GoedMagasine with a selection of beautiful houses for sale in Tuscany and Umbria.


Great Estate & Chesterton Group is an international real estate, specialized in selling farmhouses, hamlets and castles, luxury villas, historic centres, agricultural businesses and wineries, coastal properties, touristic businesses and hotels, investment opportunities and international properties located in central Italy and specifically in Tuscany, Umbria, Marche and Sardinia.


http://www.greatestate.it
See on issuu.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36737554327

Dolcezze di Natale (Cupcacke e Fragole) | Pianetacuore

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenPrendete una ciotola e mettete dentro le uova e lo zucchero, sbattete bene e poi unite la nutella, il burro fuso, la vaniglia, la farina, il lievito e infine le noccioline tritate. Imburrate e infarinate uno stampo rettangolare e versate il composto, poi cuocete i brownies in forno preriscaldato a 180°C per 35 minuti circa.


Preparate una glassa molto densa usando zucchero a velo, albume e colorante alimentare verde. Lavate le fragole, asciugatele benissimo e poi mettetele da parte. Con un tagliapasta ricavate dei dischetti o dei quadratini con i brownies. Su ogni brownies mettete una fragola con la punta rivolta verso l’alto.
See on pianetacuore.altervista.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36725635697