maandag 1 september 2014

Van alle pizza kaas smelt, bubbelt en bruint mozzarella het best - italiëplein

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Onderzoekers van de universiteit van Auckland in Nieuw Zeeland hebben wetenschappelijk bewezen wat de Italianen al lang weten: van alle kazen waar je een pizza mee kan beleggen, smelt, bubbelt en bruint mozzarella veruit het beste. Pizza kaas Dat mozzarella zo´n goede pizza kaas is, dat is op zichzelf wel bekend. Dit komt vooral omdat […]




See on italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/1CjTYgP

Ariccia, tutto pronto per la Sagra della Porchetta 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ariccia, tutto pronto per la Sagra della Porchetta 2014

See on m.romatoday.it




via Tumblr http://bit.ly/1vF1LnM

Italiaanse Israël-fanaat onthoofdt huishoudster

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Rome werd zondag een Oekraïense huishoudster onthoofd door een bewoner van het complex waar ze werkte en woonde. De dader, die camouflagekleding droeg, maakte zich uit de voeten maar werd kort daarop doodgeschoten door de politie. Nu blijkt het te gaan om een doorgedraaide Israël-fanaat.De 35-jarige IT-werker Federico Leonelli logeerde sinds enige tijd bij een collega omdat hij met persoonlijke problemen kampte. De laatste dagen hield hij gewapend met een mes een soort gevechtsoefeningen in de tuin van het complex. Het slachtoffer, de 38-jarige Oksana Martsenyuk maakte kenbaar dat ze bang voor hem was maar die waarschuwing werd door de huiseigenaar genegeerd.Zondagochtend viel Leonelli haar aan met een hakmes en onthoofde haar. De buren hoorden haar gegil en alarmeerden de politie. Agenten zagen dat de verdachte in zijn auto wilde ontsnappen en hen bedreigden met het hakmes. Hij werd getroffen door politiekogels en overleed in het ziekenhuis.Dinsdag werd duidelijk dat Leonelli bezeten was van militaria en de oorlog in Gaza. Hoewel van oorsprong atheïst had hij sinds enige tijd zijn ‘joodse wortels’ ontdekt, vertelde zijn gastheer aan de media. Hij bestudeerde intensief joodse religieuze teksten en keek langdurig naar online video’s van rabbi’s over Gaza en de Palestijnen. Twee keer probeerde hij tevergeefs een visum te krijgen om zich bij het Israëlische leger te voegen en aan de zijde van de soldaten tegen Hamas te vechten, schrijft de Italiaanse krant Repubblica.

See on joop.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r4VBtP

Italianen zitten nieuwe achtbaan Efteling op de hielen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Italiaanse pretpark Gardaland heeft de Efteling ingehaald bij het bouwen van een nieuwe achtbaan. Waar in Kaatsheuvel alleen nog bomen zijn verwijderd, staan in Italië al hele gebouwen in de steigers. Zowel Gardaland als de Efteling bouwen momenteel aan een dive coaster die volgend jaar zomer klaar moet zijn. Officieel hebben de Italianen nog maar weinig bekendgemaakt over hun aanwinst, maar het thema van de baan is gelijk aan die van dive coaster Oblivion in collegapark Alton Towers (Engeland): ‘point of no return’.Volgens de directie wordt de nieuwe attractie ‘de grootste en meest spectaculaire achtbaan van het park’. In Gardaland staan al zes rollercoasters, waaronder de heftige wing coaster Raptor uit 2011. De dive coaster komt te liggen op een terrein van 13.000 vierkante meter, tussen de vrijvaltoren Space Vertigo en de uitkijktoren Flying Island.

See on looopings.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r4Vz5c

Vier bergbeklimmers om het leven gekomen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In het Italiaanse massief de Valtelinella in de Italiaanse Alpen zijn vandaag vier alpinisten om het leven gekomen toen ze in een rotsspleet vielen. Het ongeluk gebeurde vanmorgen op ongeveer 3.000 meter hoogte, aldus het persbureau Ansa, dat de reddingswerkers citeert.De vier maakten deel uit van een zeskoppige groep. Twee van hen, een man en een vrouw, wilden de tocht niet meer voortzetten omwille van de verslechterende weersomstandigheden. De vier anderen gingen door en vielen later in de rotsspleet. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Een helikopter is nog niet ter plaatse kunnen gaan door het slechte weer.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1r4VqP2

Ricetta Polpette di melanzane di nonna Mariuccia

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Le mie prime polpette di melanzane… sì, perchè, nonostante adori le melanzane, non le avevo mai fatte… ringrazio quindi la ragazza (non ricordo più il nome e non ha risposto al mio appello sul gruppo su facebook!!!) che mi fornito a suo tempo la ricetta delle polpette di melanzane di sua nonna, nonna Mariuccia! E mi scuso con nonna Mariuccia se ho apportato qualche piccola modifica alla sua ricetta consolidata negli anni!!! Per comodità (e seguendo la ricetta) io sbollentato le melanzane ma credo che l’ideale, affinchè non perdano il loro sapore, sarebbe farle appassire in padella oppure in forno tradizionale/microonde! E poi, se volete tagliare un po’ di calorie, potete cuocerle in forno anzichè friggerle in padella!

See on ideericette.it




via Tumblr http://bit.ly/1nlDwTr

Nederlandse modellen op cover Italiaanse Vogue | Lifestyle | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Nederlandse modellen Saskia de Brauw en Rianne van Rompaey poseren samen met 48 andere modellen op de uitvouwbare jubileumcover van de Italiaanse Vogue.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nOniCv

'Italiaanse banken zoeken miljarden goedkoop kapitaal'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De vier grootste banken van Italië zoeken voor €27 miljard aan leningen bij de Europese Centrale Bank, nu die in een volgende veiling met goedkoop geld om bedrijvigheid aan te jagen naar de markt komt.Dat meldt Bloomberg. Dat bedrag ligt onder het niveau van sommige analisten. De Italiaanse zakenbank Mediobanca rekende op €35 miljard aan leningaanvragen.UniCredit SpA, de grootste in kredietverstrekking in Italië, zou als eerste €7 miljard willen opnemen. Banca Monte dei Paschi di Siena, de derde bank en alleen dankzij zware staatssteun overeind gehouden, wil €3miljard. Dat bedrag is de helft van wat de bank dit jaar zou willen ophalen.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nOniCp

Venetië 2014: deel 1 [blog] - FilmTotaal filmnieuws

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Zolang het nog boven water ligt, biedt Venetië een uniek decor voor een van de prestigieuste filmfestivals ter wereld. FilmTotaal is erbij en maakt voor het eerst kennis met Bella Venezia.Ik ben al bij meerdere filmfestivals geweest, maar dit jaar ga ik voor het eerst naar het festival van Venetië. Na Cannes wordt dit gezien als het grootste en meest belangrijke filmevenement binnen Europa. Vele celebs reizen hierheen af om hun films te promoten of zich in hun mooiste kleding op de rode loper te laten zien. Bij aankomst op het treinstation Santa Lucia blijkt dat deze stad anders is dan alle andere plekken waar ik ben geweest. Alles gaat hier over het water. Geen auto of bus te zien, enkel talloze gondola’s, watertaxi’s en vaporetto’s. Deze laatste zijn het openbaar vervoer voor iedereen in de stad; zeg maar de bussen op het water. Het is de eerste keer even wennen aan het schommelen en de manier waarop de bootjes letterlijk op de haltes inbeuken om aan te meren, maar het hoort er kennelijk allemaal bij en vormt een heerlijke manier om alvast wat van de stad te zien.

See on filmtotaal.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nOniCh

The Geneses of Limoncello

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Capri, Sorrento, and Amalfi have agreed to disagree on the birthplace of Limoncello. Its unique, inimitable flavor has become one of Italy’s biggest culinary traditions in the world, with the global market for limoncello continuously expanding. From the sunny walks along the beach to the colorful citrus orchards of Capri and Amalfi to the cosmopolitan seaside and rich historical city center of Sorrento, you may not notice the tension between them. These places passionately contend for the paternity of limoncello, all boasting of their individual histories of limoncello production dating back generations.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/1niP3TG

New plans for a mega-port in Venice despite large cruise ships ban - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Paolo Costa, head of the city’s port authority, hopes to make Venice a trading power once again with a massive portNew plans for a mega-port in Venice have been announced by the head of the city’s port authority despite a government ban on the biggest cruise ships from 2015 to save the threatened historic city.Paolo Costa, a former mayor of the World Heritage city and now president of its Port Authority, said Venice was in danger of becoming a Disney-style heritage attraction with no other sources of revenue than tourism and that it should seek a return to the days when it was a successful trading power.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1wZ2K3v