dinsdag 9 juni 2015

Bergkaas in de polder | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Er zijn heel veel redenen om voor wat lekkers naar Italië te vliegen, maar soms vind je het lekkers uit Italië ook simpelweg om de hoek. Op een slordige 12 kilometer van Utrecht vonden we in een boerenschuur de Cothense variant van een Toma.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Qm6RAt

Het uitgaansleven en nachtleven in Napels | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Napels is de grootste stad van Zuid-Italië en de derde van het hele land met een bruisend uitgaansleven. Hier de tips en places to be!De grootste stad van Zuid-Italië – de derde van het hele land – geniet sterke peilers als het gaat om het toerisme. Met name de ommelanden van Napels zijn in trek, zoals de Vesuvius, het eiland Capri en de Amalfitaanse kust. Binnen de stadsgrenzen moet Napels het vooral hebben van de pizza, zijn rijke muziekcultuur en de kerststalletjes. Maar naast het Buon Natale mag ook de Buona Notte niet onbeschreven blijven.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Qm6RAm

Kaarten winnen voor het concert van Eros Ramazzotti! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Eros Ramazzotti, het wonderkind van de Italiaanse popmuziek komt na twee jaar weer terug naar ons land. Op 3 november treedt hij op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Il Giornale verloot vrijkaarten!Na het winnen van het Sanremo festival met het nummer Terra Promessa vergaarde Eros internationale faam met de hits ‘Se Bastasse Una Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica è’, ‘Cose Della Vita’ en door zijn duetten met internationale supersterren als Cher, Tina Turner, Anastacia en Joe Cocker.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BWX8oe

Zuiderse mode sterk vertegenwoordigd op Italiaanse vakbeurs Pitti

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het ethische mode-initiatief EFI, dat half juni voor het eerst aanwezig zal zijn op de belangrijkste vakbeurs voor mannenmode in Firenze, zet modeontwerpers aan om handgemaakt borduurwerk of ambachtelijk textiel in te kopen bij gemeenschappen in arme gebieden in het Zuiden. “Doe niet aan liefdadigheid, geef hen werk.”
See on m.weekend.knack.bevia Tumblr http://bit.ly/1BWV7bL

De heerlijkste Italiaanse delicatessen waren verkrijgbaar...De heerlijkste Italiaanse delicatessen waren verkrijgbaar tijdens het Italië Evenement 2015. Nog maar even een beetje nagenieten met wat foto’s. @gustodilella @thingsfromitaly (bij Italië Evenement, Smaak en Stijl)via Tumblr http://bit.ly/1MFvsdX

Ricetta Mezze penne con melanzane e pomodoro

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Adoro le melanzane… insieme alle zucchine, nei mesi estivi, ne mangio in quantità industriale! E la pasta con le melanzane (sia con la mozzarella che senza) è una delle mie preferite! Se poi non dobbiamo badare alle calorie… il top sono gli ziti al forno con melanzane e mozzarella!!
See on ideericette.itvia Tumblr http://bit.ly/1B0f4DL

Italian Cook - How to Grill T Bone Steak Florentine from Vincenzo's Plate - EverybodyLovesItalian.com

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Warm weather and grilling just seem to go together. There is nothing better than cooking a great steak in your own back yard. The next time you purchase a T-Bone from the butcher, try this recipe.
See on everybodylovesitalian.comvia Tumblr http://bit.ly/1BWwYCd

Beleef het beste uit Italië! - Uitgaan Apeldoorn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Beleef een bijzondere Italiaanse avond met muziek, eten en wijn. Kom en proef de uitmuntende gastronomie van Verona en hun producenten met een origineel 6 gangen menu. Van aperitief tot en met koffie zal er een assortiment aan fijne vleeswaren worden geserveerd, een bis van risottogerechten met de rijst van La Pila Consortium, een mix van ambachtelijke kaassoorten om je smaakpapillen te prikkelen en een traditioneel Noord-Italiaans dessert. Alle gangen worden vergezeld door bijpassende wijnen uit de regio Veneto, interessante achtergrondinformatie en de juiste muzikale sfeer. Uw gastheren Fabio en Loris, de Italiaanse koks en muzikanten brengen het beste rechtstreeks uit Italië naar jouw tafel voor een onvergetelijke avond uit.
See on uitgaanapeldoorn.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FNijd7