maandag 22 juni 2015

Fiat 500 facelift blijkt zeer stijlvolle aanpassing | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een facelift van Fiat krijgt vaak niet heel veel handen op elkaar bij liefhebbers van de Italiaanse auto, maar bij een belangrijk model als de 500 kon men zich geen fout permitteren. Al was het omdat de de Fiat 500 na deze aanpassing weer minstens 4 jaar mee moet kunnen gaan. En de moeilijke missie om van een stijlicoon als de 500 een nieuwe aantrekkelijke versie te maken lijkt (gelukkig) 100% geslaagd. We zien een prachtig clean frontaal met zeer subtiele ‘snorharen’ rond het logo en een extra stripje eronder. Een extra toevoeging dat ons met enige weemoed aan de 600 doet terugdenken. Best een slimme zet, want ook dat is een auto die de geschiedenisboeken flink heeft gehaald. De 500 krijgt hiermee een nieuw gezicht zonder fundamenteel te veranderen. Het extra chrome in de luchtinlaat aan de voorzijde springt ook in het oog en geeft de poepchique nieuwe 500 meer body.
See on autoedizione.nlvia Tumblr http://bit.ly/1ftUUbp

Italianen bouwen 35 meter hoge toren met legoblokjes - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Achttienduizend vrijwilligers hebben meegewerkt aan een straffe stunt. Ze hebben samen de hoogste legotoren ooit gebouwd. Het pronkstuk is precies 35,05 meter hoog en staat in Milaan.Het vorige record stond op naam van een aantal Roemenen die in Boekarest een 34,76 meter hoge toren lieten verrijzen.
See on m.hln.bevia Tumblr http://bit.ly/1ftUUbf

Jubileum Piccola Roma

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Beilen - ‘Het is nog steeds leuk’, zegt het eigenaarsechtpaar van Pizzeria Piccola Roma als we buiten op het terras van de zaak op de Markt in Beilen terugblikken.Als je dat na twintig jaar nog eensgezind en spontaan zegt dan heb je blijkbaar in 1995 een goede keuze gemaakt. Robert Vloo en Raffie Marcis hebben een goedlopende zaak opgebouwd met dank aan de ouders van Raffie. Het was haar Italiaanse vader Antonio die tegen Raffie zei toen ze als alleenstaande moeder in Beilen kwam en haar eigen geld wilde verdienen: 'Is een pizzeria niks?’ De boekhouder zei dat het wel kon en met steun van de ouders begon Raffie in de Hekstraat (tegenover Borkes Computers) een afhaalpizzeria: 'Daar heb ik zes jaar gezeten en in het laatste jaar kwam Robert erbij.’
See on m.dekrantvanmiddendrenthe.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Levk6o

Italiaans koppel mist vlucht, wil vliegtuig tegenhouden en krijgt boete | Travel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een Italiaans stelletje maakten het onlangs wel heen bont op de luchthaven van Malta. Ze waren op vakantie op Malta en vlogen met het vliegtuig van Ryanair weer terug naar Italië. Ze waren te laat en dus vonden ze het een goed idee om het vliegtuig, dat nog op het platform stond, tegen te houden. En dat mag natuurlijk niet.
See on travel.blog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GBFiLV

5x Italiaanse witte wijn | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het is zomer! Tijd voor lekker lange avonden buiten tafelen, verse salades, blozende tomaten, zongerijpt fruit en koele witte wijn. Ciao tutti tipt 5 Italiaanse wijnen waarvan je deze zomer minimaal één keer moet hebben geproefd.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Ler7Qa