donderdag 6 december 2012

Regering Italië krijgt vertrouwen Kamer

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - De Italiaanse regering heeft donderdag het vertrouwen van de Kamer van Afgevaardigden gekregen. 281 afgevaardigden stemden voor en 77 tegen. De partij Volk van de Vrijheid (PdL) van oud-premier Silvio Berlusconi onthield zich van stemming. Eerder had de partij de steun aan de regering van premier Mario Monti ingetrokken. Voordat in de Senaat werd gestemd over een motie van vertrouwen in de regering, verlieten de afgevaardigden van de partij de zaal.



De PdL noemde het verlaten van de Senaatszaal een demonstratie van afkeuring van het economisch beleid van de regering. Het zou geen poging zijn geweest vervroegde verkiezingen uit te lokken.



Hoewel de stap van de PdL niet direct de regering ertoe zal dwingen op te stappen, heeft de centrumlinkse Democratische Partij (PD) al gezegd dat ze president Giorgio Napolitano zal vragen het parlement te ontbinden en vervoegde verkiezingen uit te schrijven. De Italianen zouden dan iets eerder naar het stemlokaal gaan, want volgens plan worden er komend voorjaar verkiezingen gehouden.



President Giorgio Napolitano (87) riep het buitenland en de beleggers op zich niet te laten afschrikken door de politieke problemen. „Zelfs buiten Italië kunnen mensen begrijpen dat de politieke spanningen kort voor verkiezingen oplopen, zonder dat er paniek ontstaat over de kracht van de instituties van het land”, zei de president. Hij pleitte voor een ordelijke en rustige aanloop naar de verkiezingen.



De beurs in Milaan reageerde negatief op het nieuws over de houding van de PdL. De graadmeter van de beurs in Milaan daalde 0,8 procent, terwijl de graadmeters in andere landen stegen. De rente op 10-jarige Italiaanse staatsobligaties steeg 13 basispunten tot 4,57 procent.

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37348618345

De smaak van Umbrie - Reisreporter

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Wie Umbrië zegt, denkt aan een groen heuvellandschap, zonovergoten olijfgaarden en een bord pasta met een goed glas wijn. ReisReporter liet zich bij Agriturismo Annibale onderdompelen in dit romantische cliché. Met een verbluffend zicht vanuit de verbouwde schuur en een meesterlijk maal wist Italië onze zintuigen flink te verwennen.



Hoeve of Bed and Breakfast

Een Agriturismo houdt het midden tussen een boerderij en B&B. Typisch is dat de eigenaars van zo een verblijf hun gasten eens per week de mogelijkheid bieden mee aan tafel te schuiven voor een huisbereide maaltijd. Agriturismo Annibale is gelegen in Sanguineto, een historisch gehuchtje nabij Perugia, Centraal- Italië. De olijven- en druiventeelt zijn duidelijk een link naar het boerenleven. Men leeft hier nog eenvoudig. Een verademing eigenlijk. Toch ontbreekt ook de luxe niet, getuige het ruime zwembad voor de gasten.



Een magistraal landschap

Bij aankomst in het Agriturismo worden we hartelijk ontvangen door Vittoria en Aldo. Vervolgens wrijven we ongelovig in onze ogen. Vanuit onze kamer in de verbouwde schuur hebben we een ongelofelijk zicht op de vallei, met onderaan het Trasimeense meer. Hier onder onze neus vond in 217 voor Christus de veldslag plaats tussen Hannibal en de Romeinen, zo vertelt Aldo. De traditie wil dat het bloedbad dat Hannibal aanrichtte geïnspireerd zou hebben tot de naam Sanguineto. Sangue is immers Italiaans voor bloed.



Pasta della nonna

Je kunt veel zeggen van Italianen, maar flink eten kunnen ze wel. Als we mogen aanschuiven aan de feestdis van Vittoria, kan het niet op. De ene na de andere overheerlijke schotel krijgen we geserveerd. We zitten gewoon mee aan tafel met 15 vrienden en familieleden en het is een oergezellige boel. De maaltijd is er een echt familiegebeuren en weerspiegelt exact het authentieke Italië zoals ik het me altijd al had voorgesteld.



Extra vergine olijfolie

Vittoria, die een dagje ouder wordt, vertrouwt ons toe dat ze het vele koken wat terug wil schroeven. Omdat we zelfs dán nog graag willen terugkomen, besluiten we op zoek te gaan naar andere smakelijke mogelijkheden. Wijn en olijfolie kopen in de Agriturismo kan voorlopig wél ongelimiteerd. De oliemolen van Vittoria en Aldo wordt zelfs gebruikt om de olijven te persen van een Vlaams koppel. Hun ‘Oliveto Olivia’ ligt enkele kilometers verderop in Tuoro sul Trasimeno en levert simpelweg goddelijke extra vergine olijfolie op.



De oude molen

De Belgen van Oliveto Olivia verklappen ons het adres van een waardige vervanger voor ons fantastische diner in de Agriturismo. We komen terecht bij Il Vecchio Mulino, een schattig restaurantje in Tuoro. Hier krijg je zonder al te veel poespas typische Italiaanse maaltijden van topkwaliteit voorgeschoteld. Diep in de buidel hoef je daarvoor niet te tasten, dus het simpele meubilair en de ligging aan de weg nemen we er maar wat graag bij. En alzo denken duidelijk ook de vele andere dagelijkse gasten.



Een zinnenprikkelende ervaring

Het mag wel duidelijk zijn, al wat een doorgewinterde levensgenieter zich kan wensen heeft Umbrië in petto. Meesterlijke gerechten in al hun eenvoud, fantastische wijnen, adembenemende vergezichten,… We vragen ons af hoe we dit behaaglijke gevoel zo lang mogelijk kunnen vasthouden. De oplossing blijkt binnen handbereik: met zelfgebottelde wijn van Agriturismo Annibale keren we huiswaarts. Het Vlaamse koppel blijkt hun olijfolie bovendien in België te verkopen. Ook dat vooruitzicht laat ons toe thuis nog een poosje na te genieten van de rijkdom van Umbrië.

See on reisreporter.be




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37342641146

Italian Christmas celebrations

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



According to Wikipedia, the first nativity scene was created in the 13th century by Saint Francis of Assisi who wanted to call attention to the birth of Jesus by showing a characteristic scene from the barn in Bethlehem. St. Francis’ nativity scene was alive with humans and animals in the Biblical roles, but eventually, statues replaced living participants, and static scenes grew to elaborate affairs with wood or clay figurines placed in landscape settings. The figurines became particularly popular in Naples, where families started competing with each other to make the most lifelike cast that gradually expanded from Mary, Joseph and the infant Jesus to all kinds of Biblical and mundane characters including politicians, actors and celebrities. It is not unusual to see Silvio Berlusconi or Barack Obama among the Three Wise Men on display by Italian homes and churches from December 8, which is the Feast Day of the Immaculate Conception.

See on italiannotes.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37337976567

Limoncello di Fiorito - de kroon op elk diner | Kerst met Ciao Tutti

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In december dineren we uitgebreid met vrienden en familie. Bij een feestelijk etentje hoort een smaakvolle afsluiting. Limoncello di Fiorito is een verfrissend ‘digestief’ dat direct vanuit de diepvries wordt geserveerd in kleine glaasjes. Limoncello wordt van oudsher gedronken voor een betere spijsvertering, maar is vooral erg lekker! Deze verfrissende citroenlikeur is gemaakt volgens Italiaans familierecept, zit in een opvallende beugelfles en is de kroon op elk diner.




See on kerstmetciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37337422439

Parmigiano Reggiano - Let us help the dairies hit by the earthquake by buying Parmigiano Reggiano cheese

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



TO HELP PARMIGIANO REGGIANO PRODUCERS HIT BY THE EARTHQUAKE, YOU CAN BUY CHEESE FROM DAIRIES THAT HAVE BEEN DAMAGED BY THE EARTHQUAKE OR FROM THOSE PARTICIPATING IN THE SOLIDARITY SALE “THE TASTE OF SOLIDARITY”



Reggio Emilia, Italy, 15 October 2012 – The solidarity shown to the Parmigiano Reggiano dairies hit by the earthquake has been and continues being widespread. For all those asking us how they can offer tangible help to these dairies by buying the cheese here is the information on how to order Parmigiano-Reggiano cheese.

See on parmigianoreggiano.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37334632628

Aankondiging Red Een Kaas II

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



December

Het is de tijd om terug te kijken, de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar, maar ook de tijd voor jaaroverzichten en lijstjes. Jullie kaas is waarschijnlijk al grotendeels op. Wij zijn weer met ons normale dagelijkse werk bezig en in Italië begint er langzaam iets wat op een heropbouw begint te lijken. Hieronder vinden jullie een overzicht van enkele opvallende inzamelingsacties waar de getroffen bevolking direct mee wordt geholpen.



Red Een Kaas II

We zijn er uit. Red Een Kaas II gaat er komen. Noteer alvast in jullie agenda: tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2013. Dat is exact één jaar na de eerste verwoestende aardschok in Emilia Romagna. Details over de locatie weten we nog niet, maar dat horen jullie uiteraard snel! Wij nemen in ieder geval wat langer de tijd om alles nog beter te regelen dan afgelopen zomer. Met een aantal bedrijven zijn er al gesprekken gaande over een belangeloze samenwerking. Wil jij als bedrijf sponsoren, neem dan contact met ons op. Wij zijn op zoek naar sponsoren voor drukwerk en merchandise.

See on us5.campaign-archive2.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37333532029

Panoram Italia - The Truth Behind Torrone

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



With its celebratory confections, the presence of torrone on store shelves is a sure sign that the holidays have arrived in Italy. Once produced to honour royalty, torrone boasts a long and glorious history, closely associated to Christmas traditions. Also available year round, the distinctive sweet is typically enjoyed after meals with an amaro or digestif.



While the word “torrone” probably derives from the Latin verb “torrere” meaning to toast, most likely in reference to the toasted nuts from which it is made, its origins, on the other hand, are as varied as the many different types of torroni found throughout Italy.



Some food historians suggest that the recipe derives from Ancient Rome’s cupedia or cupeto (a sweet treat made from honey, almonds and eggs that was offered up to the gods), while others argue that it came from an Arabic indulgence known as turun (made of honey and toasted sesame seeds) introduced to Italy via Sicily.



The famed nougat was, however, first documented in Cremona in 1441 as a dessert created for the marriage of Francesco Sforza and Maria Bianca Visconti by the court’s pastry chefs. Inspired by the city’s famous Torrazzo tower, his delicacy was hence coined torrone.



While this last theory is highly debatable, there may be some truth to the tale seeing that torrone has been a specialty of the Lombard city since the 16th century.



Torrone has been considered a valuable treat and was often gifted at Christmas by influential people. In the 17th century, the torrone of Benevento became a popular Christmas gift, so much so that it was sent to the high priests in Rome, thus creating the tradition of torrone as a celebratory sweet.



Aside from its festive appeal, the flavour combination of torrone became the inspiration behind other beloved treats. It even evolved into a popular gelato flavour, as well as being the predecessor to chocolate bars such as Toblerone and Milky Way.



Types of Torroni



While the production process of torrone went from being an artisanal one to a commercial one thanks to the industrialization of the 19th and 20th centuries, the recipe for this brittle has remained fairly consistent.



The notable Italian nougat made from honey, sugar, egg whites and toasted almonds or other nuts is made in dozens of variations across Italy. Each bears its signature texture and taste, ranging from the crunchy and crumbly duro to the softer and tender morbido varieties. No matter the name or type, torrone is a sweet holiday tradition worth of being passed on.



Here is a collection of some of the most famous torroni:



• The region of Campania is famous for its classic crumbly hazelnuts Torrone di Benevento along with the Torroncino Croccantino or Torrone Bacio. The latter, smaller in size, is made with sugar, honey, crushed hazelnuts and almonds and coated in chocolate.



• Abruzzo produces the Torrone morbido al cioccolato (a soft chocolate torrone).



• The area of Caltanissetta, Sicily, produces the cubaita made with toasted almonds, sesame seeds, honey and orange peel (much like its Arabic predecessor).



• The soft torrone of Sardinia is made with honey, egg white, almonds, hazelnuts and walnuts.



• Molise makes the Torrone del Papa, seasoned with figs.



• In Calabria the ciballo is made with peanuts in place of almonds.

See on panoramitalia.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37333423351

Halfvrijstaand vakantiehuis met tuin en zwembad aan het Comomeer

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Luxe vakantiehuis met 4 slaapkamers en een grote veranda. Het zwembad is gedeeld met slechts een ander vakantiehuis. Mooi uitzicht op het Comomeer.



See on italiadicharme.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37331307772

Cinque P e Piu - The REAL Italian Authentic Takeaway

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Mobiel Italiaans Foodconcept



i.s.w. met PiWi Food (Italian Food On The Move)



Pizza - Originele Italiaanse Plaatpizza

Pasta - Pasta Al Forno To Go

Piadina - Piadina Romagnola

Panini - Toasted Sandwich

Porchetta - Roasted Pork

See on italianentertainment.blogspot.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37330202692

Italian coffee bag als kerstcadeau - molotov-events.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Bent u nog op zoek naar een mooi cadeau voor de Kerstdagen, of een geschenk voor uw personeel, klanten en relatie? Dan brengen we graag even de Italian Coffee Handbags onder de aandacht. Deze zijn ook leuk als goodiebag tijdens uw evenement, congres of bijeenkomst.



Jaarlijks staat Molotov Events op verscheidene evenementen en natuurlijk gaat daar heel wat Italiaanse koffie doorheen. Als onderdeel van ons MVO-beleid, recyclet Molotov Events haar gebruikte koffiezakken. Deze worden in een atelier (sociale werkplaats) op ambachtelijke wijze handmatig vermaakt tot Italian Handbags. Neem voor meer informatie en verkooppunten even contact met ons op.

See on molotov-events.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37327982591

La Cucina del Sole: Taralli: HET borrelhapje uit Puglia

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Wat eet je in de Italiaanse streek Puglia (de hak van de Laars, waar ik opgegroeid ben) bij l’aperitivo en de borrel behalve olijven, panzerotti en een heleboel andere heerlijke dingen? Taralli, natuurlijk!



Deze kleine en krokante “deegringen” zijn niet altijd even makkelijk te vinden in Nederland maar wel heeeeel makkelijk thuis te maken.

Ze maken me een beetje aan bagels denken want ze worden kort gekookt voordat ze de oven in gaan. De vergelijking stopt eigenlijk daarmee want taralli zijn klein en krokant, ook omdat ze veel extra vergine olijfolie en witte wijn bevatten en helemaal geen water.

Je kunt ze trouwens eventueel ook zonder voor te koken in de oven doen, alleen mét koken worden ze glanzender en krokanter.

See on cucinadelsole.typepad.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37327063879

Caciocavallo, een Italiaanse kneedkaas | italiëplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op Sicilië komt u vaak recepten tegen die caciocavallo voorschrijven, maar die kaas is buiten het eiland lastig te vinden omdat hij verrassend genoeg van koemelk wordt gemaakt. En aangezien er niet veel runderen op Sicilië zijn, is de productie klein.



Caciocavallo



De naam caciocavallo betekent ‘kaas te paard’. Deze kaas hoort tot de groep van de kneedkazen (kazen met pasta filata), net als mozzarella. Ze krijgen de vorm van plompe buideltjes met een gelige korst en worden met een touwtje dichtgebonden. De naam schijnt te maken te hebben met de oude gewoonte om ze in de rijpingskelders steeds met twee tegelijk over een balk te hangen als de zadeltassen op een paard.


Good Things From Italy’s insight:


Een van onze favoriete kazen uit Italie. Saluti, Alessandro Di Lella






See on italieplein.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37326959135

De winnaar van 1/2 jaar gratis Italiaanse espressobonen is... italieplein.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Vorige week hadden we op italiëplein een wel hele smakelijke actie. Samen met www.koffie-plaza.nl gaven we maar liefst een half jaar

(6 kilo!) gratis Italiaanse espressobonen weg. Alle abonnees van de italiëplein-nieuwsbrief maakten automatisch kans om te winnen.

See on us4.campaign-archive1.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37326660091

Deze video vertelt het verhaal van Boretti - Passione Nella Cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen




Deze video vertelt het verhaal van Boretti dat begin jaren 90 het robuuste fornuis introduceerde. Inmiddels bestaat er een compleet en indrukwekkend gamma keukenapparatuur. Van vaatwasser tot koelkast en van kraan tot afzuigkap, Boretti heeft het allemaal. Om van eigen koffie, koffiekopjes en olijfolie maar te zwijgen. Niet voor niets laat de naam Boretti bij de keuken- en kookliefhebbers het bloed sneller stromen….

See on youtube.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37326480436

Handboek "Wonen en kopen in Italie” - Alles over wonen en onroerend goed in Italie

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Wie droomt er niet van een (tweede) huis of een leven in Italië.

Weg uit Nederland, weg van de files en de sleur.



Tijdens het dromen worden juridische, fiscale en financiële aspecten nog al eens vergeten. Toch zijn dit geen onbelangrijke aspecten om uw Italiaanse droom niet te doen veranderen in een nachtmerrie.



In het boek Wonen en kopen in Italië…. worden belangrijke juridische, fiscale en financiële aspecten besproken, waarmee u te maken kunt krijgen als u zich in Italië vestigt of in Italië onroerend goed (ver)koopt, (ver)huurt of (ver)bouwt.



Verder moeten de persoonlijke voorkeuren afgestemd worden op de financiële mogelijkheden. Welke financieringsmogelijkheden bestaan er en wat zijn de jaarlijkse kosten van zo’n (tweede) huis.

See on italianentertainment.blogspot.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37325973824

Top Gear vindt Fiat Panda 4x4 de beste SUV van 2012 | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De nieuwe Fiat Panda 4×4 ontvangt de Top Gear Award 2012 voor ‘SUV of the Year 2012′. Geen Range Rover, Audi, of andere grote vierwielaangedreven SUV’s, maar de kleine complete Italiaan, waarin je je veel groter voelt dan daadwerkelijk het geval is. En bij dat punt zien we al de eerder deze week getoonde Big Foot terugkomen, dat dus inderdaad gebruikt zal worden voor Fiat’s campagne voor de Panda 4×4; ‘Così la usi, così la vedi’ oftewel ‘Zo gebruik je ‘m en zo zie je ‘m’. En sinds onze eerste kennismaking kunnen we dat eigenlijk alleen maar bevestigen. De Panda 4×4 geeft een zeer volwassen gevoel van stabiliteit en controle over de meest uiteenlopende ondergronden. Comfort en Off-road capaciteit gaan hand in hand, terwijl je het nog altijd over een A-segment auto hebt. Volgens ons is het een combinatie van factoren dat voor de ideale mix zorgt. De nieuwe Panda is van zichzelf namelijk een zeer solide en goed afgewerkte auto. Voeg daar de juiste techniek aan toe en je hebt een kleine SUV. Bij Top Gear Magazine hebben ze die conclusie blijkbaar ook getrokken.



De erkenning van het bekende Britse blad komt heel gelegen, want dit zijn precies de weken dat de knappe Panda 4×4 flink onder de aandacht zal worden gebracht. Op de Motor Show van Bologna zien we op het buitenterrein de eigenlijke start van de campagne. Het winterse weer sluit goed aan bij de kleine off-roader. Fiat heeft trouwens het sentiment van groot aanvoelen, terwijl het compact is, ook doorgetrokken naar campagnes rond de standaard modellen van de Panda.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37324764865

Italië: goede start kruidenseizoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het bedrijf Pierpaolo Maisto, gevestigd in Pontecagnano (Salerno, Italië), is gespecialiseerd in het telen van verschillende slasoorten en in het bijzonder rucola. De firma is optimistisch over het begin van het biologische kruidenseizoen.



Verkoopmanager Bettina Apicella: “Sinds 2008 wijdt Maisto zich uitsluitend aan de teelt van biologische slasoorten, maar naar aanleiding van enkele klantverzoeken zijn we onlangs begonnen met de productie van verschillende soorten kruiden zoals biologische peterselie, basilicum, tijm, munt, dille, rozemarijn, bieslook etc.”



“Het seizoen begon ongeveer een maand eerder dan verwacht en is zeer bevredigend. Wat betreft salades is er vooral veel vraag naar rucola en spinazie, maar wat ons verraste is de sterke vraag naar aromaten”, zegt Bettina. “We begonnen in de zomer met basilicum, maar sinds drie weken werken we met alle kruiden.”

See on agf.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37324695050

Montecore, Le Marche: from casual to formal outdoor clothing

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Montecore is a stylish Italian Le Marche brand of clothing for men and women, specialized in the production and distribution of vests, jackets and coats. Montecore collection is distinguished by its attention to detail and quality of materials used, which are manufactured in the best tradition of Italian tailoring. Montecore style, characterized by its striking elegance, is ideal for any occasion, from casual to the more formal.

See on montecore.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37324646433

Napels heeft het mooiste metrostation van Europa, Metro Art in Napels -italiedavivere.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het nieuwe metrostation Toledo in Napels is door de Engelse krant Daily Telegraph uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Europa. Maar dit is niet het enige kunststation van Napels. Ondergronds Napels is een museum van moderne kunst.



Het metrostation Toledo ligt in de wijk San Giuseppe. Het station is ontworpen door Óscar Tusquets Blanca en is pas sinds 17 september in gebruik. De werkzaamheden werden verschillende keren stilgelegd in verband met archeologische vondsten onder de Zuid-Italiaanse stad.

Twee grote mozaieken van de kunstenaar William Kentridge, de van binnenuit belichte roltrappen, het kleurenspel en de suggestieve ‘galleria del mare’ (zeegang) van Bob Wilson maken het station tot een unieke beleving.

See on italiedavivere.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37323983992

Suitcase Chocolade - Klassiek Italiaans houten kistje met zalige DolceAmaro chocolade.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Klassiek Italiaans houten kistje met zalige DolceAmaro chocolade: Pralines van melk-, en pure-chocolade met een romige vulling met daarin stukjes knapperige cacao.



Echt een heel mooi cadeau!

See on 1000en1smaken.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37323367857

Helping in our farmhouse, in beautiful Le Marche, Italy - workaway.info

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



We (Graham and Saranne) live here with our two daughters who go to school just across the valley in Colmurano. We live in this area of Italy mainly because of its similarities to Graham’s home country of Ireland; from the landscape to the outlook of the local people. We love everything that Le Marche and its people represent: the Marchigiani are hard-working yet have a relaxed approach to life, a deep-rooted sense of tradition and a strong community spirit. Above all, they are warm and friendly people who love a story over a glass or two!



We moved here to take advantage of the beautiful peace and quiet that both this house and the surrounding area offers and to provide our children with a safe and yet also challenging place to grow up. It was our dream and it is now a wonderful reality. That’s not to say it isn’t hard work - it is a farmhouse after all! We spend most of our free time from our careers tending to the land and the house. (Graham works for the local wineries and Saranne’s career is divided between a love of theatre, writing and being a full-time mum.) Our olive trees, veggie patches and vines need constant care and, of course, when the time comes to harvest it is all hands on deck! September is time for grapes, October/November is olive harvest and the veggie patch supplies us with delicious produce all year round which naturally means we are also planting most of the year to ensure a steady flow of food. Then there’s making jams and preserves to make use of all the fruits growing on our land - figs, persimmon, pears, apples, elderberries, blackberries, walnuts, almonds, peaches to name just a few of a wide variety!



There are many ways to describe our interests and passions in life – but no specifics quite fit. We share a deep interest in wine, theatre, history and culture, slowfood and the wonders and adventures of the outdoors and that’s why we live here as they are all in abundance in this area of Le Marche. It’s funny - we love living life on the slow side but there’s always so much to do!

Region



Helping with Tourists,

Help with Eco project,

Farming,

General Maintenance,

Building,

Gardening



Read more (click on the photo)

See on workaway.info




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37323136560

Best Restaurants of Le Marche: Osteria Teatro Strabacco Ancona

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Tripadvisor Reviews:



“AWESOME after a night at the theatre!”

Reviewed 21 July 2012

It has very good food, the waiters are very kind and nice, and it is open until late at night. I love to go there after having gone to the theatre (it is half a mile away from the theatre).

I live in Ancona, so trust me it does have good food. It might be a little expensive, depending on what you get. I’m talking about 15-25 euros per person, including something to drink.

By the way, they’ve got pretty good wine over here!



“A place for lovers of fish, art and wine”

Reviewed 9 July 2012

While in Ancona vivisting relatives, we ate at a wonderful restaurant called “L’Osteria Teatro Strabacco” (Super-Bacchus), with excellent fish dishes, like a carpaccio of very well-soaked salt cod, which just melted in the mouth, with olive oil and lemon and poppy seeds on top, and the typical Anconese salt cod and vegetable dish so loved by Garibaldi and his red-shirts, when here, excellent. There is very interesting art in the pretty dark locale , with suggestive lighting and many neat old knick knacks around on tables and walls to interest one’s curiousity, there wasn’t any theatre when we were there at lunch, but a large crowd, which didn’t feel too pressing as our table felt intimate, with the dark wood and art all around. The wine list is extensive, what else would one expect when it’s dedicated to Bacchus?

See on strabacco.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37323100146

Moka Art - Lampadina Moka - Di Lella Con Stile (at Italian...





Moka Art - Lampadina Moka - Di Lella Con Stile (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37321427526

Napels en hoe het een ander land leek – deel 2 - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een weekendje Napels heeft zoveel indruk op me gemaakt dat ik aan één column niet genoeg had. Bij deze deel 2. Als het te veel wordt moet je maar gewoon even je ogen dicht doen.



We worden na een nachtje zonder, verrassend genoeg, al te veel kabaal van buiten wakker en schuiven aan het ontbijt. Gevulde omelet, taart, broodjes, crackers, fruit, thee, koffie en nog veel meer lachen ons tegemoet. Wij lachen iets minder hard want de pizza van de avond ervoor is nog steeds prominent aanwezig. Als je dan toch één hapje neemt ben je verkocht en weet je dat ook vandaag weer een dag met een hoog verzadigingsniveau belooft. Napels is eten. Heel goed en veel eten. Hoe de mensen er aardig toonbaar uit blijven zien, vraag ik me ten zeerste af. Ik heb de dag na ons tripje mezelf dan ook direct aan een bootcamp in de sportschool onderworpen om van de overtollige, maar o zo lekkere, kilo’s af te komen.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37321077477

Champagne di Natale da Burde…venerdì 7 dicembre sfida tra metodo classico ad alte vette: Francia vs Vittorio Moretti Bellavista 2004 e Altemasi Graal 2004

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Alla fine la situazione ci è (fortunatamente) scappata di mano e da 3-4 cuvèe siamo arrivati ad una sontuosa serata con ben 6 vini a confronto tra cui due tra le tre migliori etichette di metodo classico italiano e 4 Champagne ricchi di personalità…

See on vinodaburde.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37320794230

Italianen wagen zich aan dropijs - TVGids.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Van dropijs hebben Italianen geen kaas gegeten. Het Wilde Keukenpersoneel reist daarom hartje winter naar het noorden van Italië. Het doel: Italiaans dropijs op de kaart zetten.



Het personeel van De wilde keuken vertrekt naar het zuiden om daar in een dorp de Italianen te ontmoeten die elk voorjaar opnieuw naar het noorden trekken. Tot de herfst werken de ze daar in hun Italiaanse ijssalons. Ze komen bijna allemaal uit hetzelfde gebiedje in de Dolomieten en dat al een paar generaties lang. Italiaanse ijsmakers zijn ze geworden. Dat waren ze eerder niet. Ze waren boer of knecht, maar aan ijs was wat te verdienen.



IJs van drop

Van bijna alles wat we kunnen eten, maken de Italianen ijs als je er om zou vragen. Soms onweerstaanbaar lekker ijs. Maar ijs van drop kunnen ze niet maken. In De Wilde Keuken wordt daarom uitgevonden hoe het moet. Dat kan toch iedereen?!



Merkwaardige ontdekkingen

De wilde keuken van Wouter Klootwijk is het enige culinaire programma waarin niet wordt gekookt. Wel staat het programma bol van de merkwaardige ontdekkingen. Het plezier dat de makers hebben spat van het scherm. “We weten nog steeds niet hoe televisie moet, maar wat we maken blijft verbazen. En soms zie je het beeld even bewegen. Dan kon de cameraman het niet houden van het lachen”, aldus Wouter in een eerder persbericht.

See on tvgids.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37320726805

Tekening van Italiaanse Renaissance-schilder Raphael geveild voor 36 miljoen euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een zeldzame tekening van de Italiaanse Renaissance-schilder Raphael heeft woensdag op een veiling in Londen 29,7 miljoen pond (36,6 miljoen euro) opgebracht. De voorstelling van de apostelen bracht daarmee bijna twee keer zo veel op dan de maximaal verwachte prijs, aldus veilinghuis Sotheby’s.



Twee telefonische bieders leverden 17 minuten lang een strijd voor het topstuk. Toen de hamer viel, brak applaus uit. ‘Als je geluk hebt, kom je eenmaal in je leven zo’n kunstwerk tegen’, zei Gregory Rubinstein, bij het veilinghuis verantwoordelijk voor oude meesters. Enkele van de grootste verzamelaars in de wereld boden mee op de tekening van Raphael.

See on parool.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37320192759

Italiaanse kerst, prosecco, torrone, panettone en pandoro, kerstmis in Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het is niet makkelijk om in één woord te vangen wat ‘de Italiaan’ met kerst eet. De tradities verschillen sterk van regione tot regione, waarschijnlijk doordat il bel paese pas in 1861 één geworden is. Er zijn inmiddels wel een aantal typisch Italiaanse kerstproducten, uiteraard ook gestimuleerd door de welig tierende commercie.



Kerst wordt in Italia strikt in famiglia, met de familie, gevierd. Een bekend spreekwoord luidt dan ook: Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi, oftewel Kerstmis met je familie, Pasen met wie je wilt. Voor de meeste Italianen begint het traditionele kerstdiner op kerstavond, la vigilia di Natale, en dus niet zoals in Nederland gebruikelijk op eerste Kerstdag. Veel mensen gaan naar de messa di mezzanotte, nachtmis, maar pas nadat ze een overvloedige maaltijd hebben geconsumeerd. De verschillende regioni van Italia kennen elk andere ‘klassieke gerechten’. In Roma bijvoorbeeld staat Capitone (zeepaling geroosterd, gebakken of gegrild) op het menu. In het zuiden kiest men vaak voor pasta met zeevruchten en schaaldieren of kalkoen, tacchino, gevuld met kastanjes op het menu.

See on italie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37320120280

Formula E Kampioenschap komt naar Rome - Groen7

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De FIA heeft bekend gemaakt dat het nieuwe Formula E-kampioenschap in het debuutseizoen 2014 een stratenrace in Rome zal rijden. Er gingen al geruchten dat de reguliere Formule 1-auto’s in de Italiaanse metropoll zouden neerstrijken, maar dat worden nu hun equivalenten zonder herrieschoppende verbrandingsmotor.



Alejandro Agag, CEO van de Formule E Holding, tegen ESPN: “Dit is de eerste stad in Europa die we op onze kalender bevestigen. We zijn bezig om nog vijf of zes andere steden vast te leggen maar deze eerste bekendmaking is een belangrijk moment voor ons. Met name een stad als Rome kan een geweldige show opleveren door alle monumenten in de achtergrond.”



Ook naar Rio

De eerste race op de kalender staat waarschijnlijk gepland voor Rio de Janeiro. Een exacte datum voor de e-race in Brazilië is nog niet gegeven, maar hoogstwaarschijnlijk zal het startschot daar worden gegeven.



McLaren doet mee

Onlangs liet de McLaren Group weten dat ze motoren, versnellingsbakken en elektronica aan Spark Racing Technology, het bedrijf van GP2-teambaas Frederic Vasseur, zullen leveren. Deze onderneming mag uiteindelijk de elektrische racewagens gaan bouwen. In eerste instantie zullen er 42 auto’s worden gebouwd.

See on groen7.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319930814

Pangiallo – A Christmas cake from Rome

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The so-called yellow bread is a Roman speciality not unsimilar the Toscan panforte. And in spite of the name, it is more cake than bread and more brown than yellow. Some do add saffron to give the dough a golden tint, but apart from that pangiallo is a show of riches. Originating in the imperial age, the traditional winter sweet spares no expenses but combines all the nuts, dried fruits, honey and spices you can muster. An elegant and delightful kitchen table extravaganza.

See on italiannotes.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319625312

Balotelli te duur voor AC Milan - SoccerNews.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Mario Balotelli zal in ieder geval dit seizoen niet verkassen naar AC Milan, aldus zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. De Rossoneri verloren afgelopen zomer veel spelers, waaronder Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva. De Milanezen worden daardoor voortdurend in verband gebracht met spelers, waaronder Balotelli. De Nederlandse Italiaan geeft echter aan dat zijn cliënt te duur zal zijn voor de Italiaanse topclub.



“Balotelli kost evenveel als de Mona Lisa, aldus Raiola tegenover Sky Sport Italia. Er is geen enkel team in Italië die hem kan veroorloven. City wil hem niet verkopen.” Silvio Berlusconi en zijn dochter voerden gisteren de geruchten, door aan te geven dat de spits haalbaar zou zijn. “Balotelli? Hij is geen droom”, aldus de voorzitter van Milan.



Super Mario heeft er nu drie jaar bij The Citizens op zitten. De Italiaans international heeft sinds zijn overstap van Internazionale naar Manchester City, 52 wedstrijden gespeeld en twintig doelpunten gemaakt.



Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/177714/Balotelli_te_duur_voor_AC_Milan#ixzz2EFbkwHvy

See on soccernews.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319542614

Italiaanse maffia vermoordt man in tuin kleuterschool

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



NAPELS - Terwijl kinderen aan het repeteren waren voor een kerstspel, schoot een maffia-moordenaar een vermoedelijke rivaal dood in de tuin van de kleuterschool in Napels.



De kinderen in het gebouw hebben niets van het bloedbad gemerkt.

Twee mannen op een scooter hadden het 50-jarige slachtoffer in de buurt van zijn woning al beschoten, aldus de politie. Ze volgden de man vervolgens in de richting van de kleuterschool. Daar maakten ze hun werk af. De kinderen verlieten de school later via de achterdeur, om ze van de plek van de misdaad weg te houden.

See on nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319480559

Maserati boven Gran Turismo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



AMSTERDAM - De ambities van Maserati kennen geen grenzen, dat is wel duidelijk door het modellenoffensief dat het Italiaanse merk de komende periode start.



Maar het blijft niet bij de drie auto’s die het merk eerst voorstelde. Een medewerker van Maserati vertelde dat zijn merk werkt aan ‘een sportwagen boven de Gran Turismo’.



Het gaat dus niet om een speciale editie van de coupé, maar om een potentere auto met een compleet ander bodywork, zo benadrukte de medewerker.



Voor de echte aantallen gaat de auto natuurlijk niet zorgen, daarvoor zijn de drie al eerder aangekondigde auto’s bestemd. De eerste is dus de Quattroporte, volgend jaar voegt Maserati daar de kleinere Ghibli sedan aan toe.



Deze concurrent voor de potentere BMW’s 5-serie moet het volumemodel van het Italiaanse merk worden. In 2014 maakt de Levante SUV het trio compleet.



Om de verkopen ook daadwerkelijk een impuls te geven, wil Maserati in de periode tot 2015 z’n dealernetwerk wereldwijd verdubbelen.

See on nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319397607

West London Photographer shoots a “Surprise” Wedding Anniversary in Venice

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



I have just been to Venice to shoot the most amazing, awesome and exquisite event for Lillingston. You really are not going to believe your eyes when you look through these images. Lillingston’s client treated 50 friends to a weekend in Venice as a surprise wedding anniversary for his wife! They stayed at the exclusive 5 star Cipriani Hotel where on the first night there was a surprise drinks party in the Antique Garden for the unsuspecting wife. After which friends were wined and dined at the fabulous, stylish restaurant, Linea d’Ombra, with its outstanding views of Venice. The following morning various excursions took place and I was fortunate enough to join the rowing excursion. First we were given a guided tour of The Madonna dell”Orto Church before being rowed through the back canals of Venice where we stopped off to visit a workshop where gondolas are still made in the old traditional fashion. For lunch we were taken to the most beautiful private villa set in the Venice Lagoon overlooking the island of Burano with its brightly painted coloured houses. Guests enjoyed a delicious al fresco lunch in the garden with its own Roman ruins and swimming pool while sitting in the shade of cyprus trees as the children were entertained with a variety of fun, athletic games. The festivities continued into the night at one of the oldest and most beautiful Palazzo Pisani Moretta where friends enjoyed a sumptious 8 course Michelin star dinner while being entertained by commedia dell’arte sketches and the Gypsy Queens between each course. The grand finale on Sunday was the renewal of the couples vows and a Catholic wedding ceremony at San Samuele followed by a wedding reception in the rose garden of another stunning Palazzo Malipiero. What an incredibly romantic and spoiley weekend. It was a complete privilege and a treat to have been asked to take photographs for this event and its on occasions like this when I love my work.




See on blog.serenabolton.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37319218902