donderdag 6 december 2012

Caciocavallo, een Italiaanse kneedkaas | italiëplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op Sicilië komt u vaak recepten tegen die caciocavallo voorschrijven, maar die kaas is buiten het eiland lastig te vinden omdat hij verrassend genoeg van koemelk wordt gemaakt. En aangezien er niet veel runderen op Sicilië zijn, is de productie klein.



Caciocavallo



De naam caciocavallo betekent ‘kaas te paard’. Deze kaas hoort tot de groep van de kneedkazen (kazen met pasta filata), net als mozzarella. Ze krijgen de vorm van plompe buideltjes met een gelige korst en worden met een touwtje dichtgebonden. De naam schijnt te maken te hebben met de oude gewoonte om ze in de rijpingskelders steeds met twee tegelijk over een balk te hangen als de zadeltassen op een paard.


Good Things From Italy’s insight:


Een van onze favoriete kazen uit Italie. Saluti, Alessandro Di Lella






See on italieplein.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37326959135