donderdag 6 december 2012

Italianen wagen zich aan dropijs - TVGids.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Van dropijs hebben Italianen geen kaas gegeten. Het Wilde Keukenpersoneel reist daarom hartje winter naar het noorden van Italië. Het doel: Italiaans dropijs op de kaart zetten.



Het personeel van De wilde keuken vertrekt naar het zuiden om daar in een dorp de Italianen te ontmoeten die elk voorjaar opnieuw naar het noorden trekken. Tot de herfst werken de ze daar in hun Italiaanse ijssalons. Ze komen bijna allemaal uit hetzelfde gebiedje in de Dolomieten en dat al een paar generaties lang. Italiaanse ijsmakers zijn ze geworden. Dat waren ze eerder niet. Ze waren boer of knecht, maar aan ijs was wat te verdienen.



IJs van drop

Van bijna alles wat we kunnen eten, maken de Italianen ijs als je er om zou vragen. Soms onweerstaanbaar lekker ijs. Maar ijs van drop kunnen ze niet maken. In De Wilde Keuken wordt daarom uitgevonden hoe het moet. Dat kan toch iedereen?!



Merkwaardige ontdekkingen

De wilde keuken van Wouter Klootwijk is het enige culinaire programma waarin niet wordt gekookt. Wel staat het programma bol van de merkwaardige ontdekkingen. Het plezier dat de makers hebben spat van het scherm. “We weten nog steeds niet hoe televisie moet, maar wat we maken blijft verbazen. En soms zie je het beeld even bewegen. Dan kon de cameraman het niet houden van het lachen”, aldus Wouter in een eerder persbericht.

See on tvgids.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37320726805