donderdag 6 juli 2017

Vakantie in Grosseto, Toscane - Tritt Case in Toscana

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Grosseto is de meest zuidelijk gelegen provincie van Toscane. De provincie Grosseto ligt aan de Tyrreense Zee en is vooral bekend vanwege de nog ongerepte, licht glooiende streek, Maremma.

via Tumblr http://bit.ly/2suevzd

Schiacciata di pane alle olive | Zenzero e Limone

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Questa schiacciata di pane è un piatto semplice, rustico e gustoso. Può essere preparata in anticipo ed è, quindi, perfetta per una cena informale tra amici quando non si ha voglia di spadellare fino all’ultimo momento perché ci si vuole godere la serata in compagnia. Ottima anche per un pic nic, poiché va mangiata fredda. 

via Tumblr http://bit.ly/2tMtVCF

Sicilië zucht onder migrantenstroom, EU kijkt naar Libië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italië kampt met een grote migratiestroom vanuit Noord-Afrika. Ze kijken naar de andere EU-lidstaten, maar er gebeurt nog niet veel.Er is plek voor 350 bootvluchtelingen in het schip van Save The Children. Maar in de haven van Augusta op het eiland Sicilië worden duizend rugzakken gevuld met water, dekens, crackers en een joggingbroek.“Vorige keer lagen er plots duizend migranten voor ons schip. Die kun je natuurlijk niet laten liggen”, zegt woordvoerder Rik Goverde van de ngo. “Het past ook wel, maar het is gewoon heel krap.”

via Tumblr http://bit.ly/2trQw4Y

Al fresco en al secco - Italië Uitgelicht

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Palazzi, kerken, kloosters en kathedralen. Allemaal zijn ze versierd met fresco’s. Heb je er al eens bij stilgestaan wat de fresco-techniek precies inhoudt? Wat is het verschil tussen de techniek van het schilderen al fresco en al secco?

via Tumblr http://bit.ly/2tsabSg