zaterdag 11 april 2015

Fabriek failliet? Italiaanse vaklui vormen coöperaties

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse maakindustrie drijft op het midden- en kleinbedrijf, vaak nog in handen van families. Door de crisis maken ze zware tijden door, maar de vakmensen zijn ervan overtuigd dat er een markt blijft bestaan voor hun producten.Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Zanardi een gespecialiseerde drukkerij en boekbinderij in Padua, noordoost Italië. De New York Times beschrijft hoe Zanardi in 2008 nog 180 banen kende; tegen 2012 waren dat er nog maar 105. Eén van de twee eigenaren pleegde op de werkvloer zelfmoord, uit wanhoop over de oplopende schulden van het bedrijf. Zanardi ging failliet.

See on z24.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CvrtKy

Cannoli siciliani | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDeze week deelt Manuela een traditioneel recept (van Academia Barilla) voor heerlijke cannoli siciliani met ons. Dat wordt smullen dit weekend!

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DvzJhR

McDonald's biedt Italiaanse pizzabakkers excuses aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFastfoodgigant McDonald’s heeft pizzabakkers in Napels excuses aangeboden voor een reclamespot waarin de lekkernij volgens de bakkers onrecht werd aangedaan.Ook wij houden net als alle goede Italianen van pizza en pizzeria’s, liet het bedrijf volgens de krant Il Mattino in een verklaring weten.

See on lindanieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DvzJ1h