woensdag 7 mei 2014

Trulli: Zuid-Italiaans UNESCO werelderfgoed

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn het zuiden van Italië, in de regio Puglia, vind je UNESCO Werelderfgoed: Trulli. Prachtige witte huisjes met puntdaken.De vallei tussen Bari en de plaats Brindisi in Zuid-Italië wordt de Valle d’Itria genoemd. De vallei wordt ook wel eens het land van de Trullo (meervoud trulli) genoemd. In dit gebied zie je overal witte huisjes met een puntdak staan. Het lijken een soort iglo’s. Trulli zijn huisjes van op elkaar gestapelde stenen met een puntdak. Er zijn diverse verhalen over de Trullo. Eén van de verhalen is dat deze oorspronkelijke boerenwoningen werden gebouwd om de belasting te ontduiken. Het zou immers geen huis zijn, maar slechts een berg stenen. Dankzij de dikke muren blijft het aangenaam koel in een Trullo, wat natuurlijk ideaal is tijdens de warme zomermaanden.

See on travelvalley.nl
via Tumblr http://bit.ly/1islUSf

Ook Belgen schikken met fabrikant Fyra-trein

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBRUSSEL (ANP) - Na Nederland hebben nu ook de Belgische spoorwegen een regeling getroffen met de fabrikant van de problematische hogesnelheidstrein Fyra. De NMBS en het Italiaanse AnsaldoBreda schikken hun geschil over de Fyra-treinen.

See on gelderlander.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jeMtj1

Olijfolie is goed voor de gezondheid, Cin-Cin! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGoede olijfolie is zeer gezond. Maar wat is goede en wat is bijvoorbeeld koude persing en extra vergine?Op de gezondheid! Cin-Cin! Weer eens iets anders: toosten met glaasjes olijfolie in plaats van met prosecco: Cin-Cin! Op een goede gezondheid, dus is een beetje meer olijfolie op z’n plaats. Tenminste, goede olijfolie, want in de afgelopen jaren is olijfolie al wel veel bekender in Nederland, maar helaas zijn er nog veel misverstanden.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1isiZcd

Emma Marrone vertegenwoordigt Italië op songfestival 2014 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDit jaar vertegenwoordigt Emma Marrone Italië op het songfestival. Ze zingt het nummer La mia città, in het Italiaans.Nederland is door naar de finale van het songfestival en wat zijn we trots. Italië heeft de zorgen voor een finaleplaats niet. Ze zijn altijd rechtstreeks geplaatst omdat ze samen met Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de grootste geldschieters van het festival zijn. Zo werkt dat nu eenmaal…Op eigen kracht zou het waarschijnlijk ook wel lukken want de Italiaanse liedjes scoren altijd hoog.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1isiXkx

Zeilen en jachthavens op Sicilië | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaZeilen en jachthavens op Sicilië. Tips en advies.Dat alles wat van ver komt extra lekker is, geldt zeker voor onze relatie met Italië. Je moet er namelijk dik 2.000 kilometer voor over hebben om op Sicilië te komen, de grootste regio van het land. Hier vind je niet alleen veel lekkers, maar ook veel moois, ouds en interessants. Maar omdat smaken verschillen, concentreren wij ons dit keer op dat wat Sicilië het meest van alle regio’s onderscheidt: zijn water!

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1s3JYAf

Weening in topvorm naar Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPieter Weening, de laatste Nederlandse rozetruidrager, staat voor Orica aan de start van de Ronde van Italië.Orica-GreenEdge neemt Pieter Weening mee naar de Giro d’Italia. “Pieter houdt van deze koers”, liet ploegleider Matt White weten. “Hij is in topvorm en zal er meteen staan. Maar zijn kansen komen vooral later in deze Giro. Hij is zeker iemand die voor een etappezege kan gaan.”Orica-GreenEdge mikt in de Ronde van Italië op winst in de ploegentijdrit. “We willen de roze trui op de eerste dag pakken en ‘m daarna zo lang mogelijk in bezit houden”, lichtte White toe.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mCxpii

Consumptie tomaten in Italië daalt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMario Schiano lo Morello presenteerde de resultaten van ISMEA op de tomatenmarkt.Meest in het oog springend zijn hier: een stijging van de productiekosten, de binnenlandse consumptie stagneert en er is meer concurrentie met Spanje, Nederland en Marokko.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mCxqCO

Trumpf stapt met Italiaanse partner in 3D printen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTrumpf is een joint venture voor 3D printen aangegaan met Sisma, de grootste laserproducent van Italië. Ze gaan samen productiesystemen ontwikkelen voor het 3D printen van metalen onderdelen.

See on metaalnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1uAWD1P

Italië wil af van gewelddadige voetbalfans

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalië moet het voetbal weer teruggeven aan de liefhebbers en veilig maken voor families en kinderen. Dat zei de Italiaanse minister Angelino Alfano vandaagtegen televisiezender Canale 5. ‘Ons doel is het voetbal af te pakken van gewelddadige fans.’Italië werd zaterdag opgeschrikt door hevige rellen in Rome, voorafgaand aan de bekerfinale tussen Fiorentina en Napoli. Drie supporters van de club uit Napels werden neergeschoten door een 48-jarige aanhanger van AS Roma. De schutter is gearresteerd. Hem is poging tot moord ten laste gelegd. Ook een aantal Napolitanen werd aangehouden, onder wie een fan die nog in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

See on ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1uAWBHa

Savoiardi – lady fingers at Chef Academy in Umbria | italy on my mind

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenI am very excited to bring this post to you today. In it, renowned pastry chef Maurizio Di Mario teaches a class of aspiring pastry chefs how to make savoiardi (also known as “ladies fingers”) at Chef Academy.See on italyonmymind.com.au

via Tumblr http://bit.ly/QeEVkh

Buongiorno Amici

Buongiorno Amici
via Tumblr http://bit.ly/1o592Jy

Italië: De schaduwkant van een zonovergoten land

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia"Verwacht geen ode aan Italië en dus zeker geen liefdesverklaring. Lees het maar als een boze liefdesbrief." Dat schrijft Ine Roox, Buitenlandjournalist van De Standaard, in haar boek ‘Italie: De schaduwkant vaneen zonovergoten land’, dat vanaf deze week verkrijgbaar is. Roox koestert een diepe liefde voor haar, zoals ze het zelf noemt, "emotionele vaderland", maar juist dan, schrijft ze "kun je het best je ogen wijd opendoen om ook de negatieve kantjes te zien." In ‘De Nieuws BV’ staat ze ondere andere stil bij de hoge braindrain uit het land, bij het spilzieke stadje Comotini en de maffia.

See on radio1.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mB21wl

Oscarwinnaar Ennio Morricone nu op 26 juni in de Ziggo Dome | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreOp zaterdag 26 juni 2014 zal de legendarische componist Ennio Morricone, met volledig symfonie orkest, een concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert stond aanvankelijk geplant op 12 april maar door een rugoperatie moest de grootmeester verstek laten gaan.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mB1ZVj

Meer omzet, maar minder winst voor Fiat - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFiat heeft in het eerste kwartaal van dit jaar twaalf procent meer omgezet dan in dezelfde periode van 2013, maar daar ook minder van overgehouden. Waar Fiat in de eerste maanden van vorig jaar nog een kleine winst boekte, eindigt het namelijk nu met een verlies van 320 miljoen euro, zo meldt het concern dinsdag.

See on nieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mB21fC