zondag 2 december 2012

Dagblad van het Noorden - Topploegen winnen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



TURIJN - De topploegen in de Italiaanse Serie A hebben dit weekeinde in de 15e speelronde geen fout gemaakt. Koploper Juventus behield haar positie door op zaterdag de stadsderby van Turijn te winnen. Torino werd met 3-0 verslagen, dankzij twee goals van Claudio Marchisio en één van Sebastian Giovinco. Juve leidt met 35 punten.



Napoli blijft op 2 punten de naaste achtervolger. De ploeg uit Napels versloeg op zondag hekkensluiter Pescara met 5-1. De Uruguayaanse topspits Edinson Cavani nam, net als Gökhan Inler, twee treffers voor zijn rekening. Inter staat dankzij een benauwde zege op Palermo (1-0) derde, met 31 punten. De ploeg uit Rome, nog altijd zonder Wesley Sneijder, won dankzij Santiago Garcia. De Siciliaan schoot in eigen doel.

See on dvhn.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37058033263

Live video: Fantastische seizoensopening Sestrière

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



De Italiaanse skigebieden Sestrière en Via Lattea horen niet bij de meest bekende gebieden voor Nederlands en Belgen, maar dat is na deze start van het seizoen waarschijnlijk wel anders. Want bijna elke week zagen we de webcambeelden van Sestrère langskomen met heel erg veel sneeuw. Echt heel erg veel sneeuw. De seizoensstart zag er een paar weken geleden al rooskleurig uit. Na afgelopen week was het helemaal feest, er viel gewoon, alsof het niets was een meter sneeuw bij. Toen gisteren de pistes openden was ik er natuurlijk meteen bij, een topdag hadden we!

See on wintersporters.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37057906264

Bersani nieuwe leider centrumlinks Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De oud-communist Pier Luigi Bersani is zondag door de centrumlinkse Democratische Partij (PD) gekozen als lijsttrekker bij de Italiaanse parlementsverkiezingen die komend voorjaar worden gehouden.



De 61-jarige oud-minister kreeg 61,5 procent van de stemmen, tegen 38,5 procent voor zijn rivaal Matteo Renzi, de 37-jarige burgemeester van Florence, aldus de exitpolls. De definitieve resultaten komen naar verwachting maandag, maar Renzi gaf zijn nederlaag met een Twitter-bericht al toe: ‘Het was goed om het eens te proberen.’



Bersani maakt tevens grote kans de volgende premier van Italië te worden, nu de PD volgens recente peilingen de grootste partij zal worden bij de parlementsverkiezingen. Extra voordeel voor Bersani is dat centrumrechts is verwikkeld in onderlinge strijd en fraude-onderzoeken, sinds de flamboyante mediamagnaat Silvio Berlusconi aftrad als minister-president in november 2011 na een golf van schandalen.



De door Berlusconi opgerichte PDL is van plan op 16 december een lijsttrekker te kiezen, maar dat lijkt nu op losse schroeven te staan. De 76-jarige mediamagnaat die drie algemene verkiezingen won in de afgelopen twee decennia, heeft de mogelijkheid opengelaten zich weer kandidaat te stellen voor het premierschap.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37057531452

Campari “Spiritello” | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Speciaal voor de feestdagen serveert Campari een kunstige ‘limited edition’: Campari Spiritello. Het Italiaanse aperitief heeft een rijk verleden van creatieve samenwerking met artiesten en wil die passie voor kunst delen met zijn publiek. Het label voor deze limited edition is een remake van het originele kunstwerk ‘Spiritello’ van Leonetto Capiello. In 1921 maakte hij het doek voor Davide Campari, de zoon van oprichter Gaspare Campari. De nieuwe interpretatie van de Spiritello is van de hand van de Italiaanse kunstenaar Ugo Nespolo. Deze editie is dan ook een leuke cadeautip, een echt collectors item voor de liefhebber.

See on cucinait.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37056977112

Backstage of the Paciotti campaigns

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Villa Borghese in Rome attended the backstage of the new advertising campaigns of Cesare Paciotti and 4US. The protagonists of the Cesare Paciotti campaign will be Tony Ward and the beautiful Natasa Vojnovic.

It ‘was amazing to see the “making of” of an advertising campaign, I never expected that behind a single photo theare are so many people working hard for a full and intense day! The result is definitely beautiful, I can not wait to see the finished images! I leave you with the photos and I hope to be able to make you feel a little bit of the beauitful atmosphere of that day ..

See on thefashionfruit.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37056003561

Barbiere Di Figaro

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Bij ons vindt u de beste en fijnste scheerartikelen uit Italië en andere landen, voor de beste prijzen. Stoer scheren is nat scheren met een echt scheermes en fijne scheerzeep! Zoekt u kwaliteit, u vindt het in onze webwinkel! Met solide merken als Proraso, Tcheon Fung Sing, Crema Cella, Noxzema, schitterende scheermessen (en bijpassende scheermesjes), de fijnste scheerkwasten, handige scheersets en daarnaast nog lekkere exclusieve Italiaanse snoepjes in een leuke verpakking. Gewoon allemaal bij ons verkrijgbaar. Desgewenst maken wij van uw bestelling een prachtig cadeau, leuk om te krijgen, maar ook erg leuk om te geven!

See on barbieredifigaro.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37055176880

Luxe wintersport accommodatie naast skilift in Livigno, Italie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Luxe wintersportappartementen van waaruit je zo naar de skilift skiet! Gelegen in het sfeervolle wintersportplaatsje Livigno in de Italiaanse Alpen.

See on livignodeluxe.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37028558154

Italian Cupcakes by Concetta Di Lella (at Italian Entertainment...





Italian Cupcakes by Concetta Di Lella (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37021623711

Grana Padano Lamp - Uniek voor in de winkel, het restaurant of in de keuken / woonkamer thuis.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De makers van de Parmesan Cheese Lamp brachten de kaas naar een ander niveau, letterlijk. Zij vonden dat de kaas een ereplek verdient in de keuken, huiskamer of kantoor van iedere foodie en zijn een webshop begonnen waar je lampen kan kopen die een kopie zijn van een echt kaaswiel.



De bijzondere lamp is verkrijgbaar in meerdere varianten en is een exacte replica van de echte Parmezaanse / Grana Padano kazen, ze zijn even groot en hebben zelfs dezelfde details. Beide hebben ze een kap van kunststof en zit het echte verschil aan de binnenkant. We love it!



Ook verkrijgbaar via http://www.italiancoffeehandbags.nl/ waar ook de prachtige Italiaanse Koffie Lampen te bestellen zijn.



Kijk voor een actuele voorraad hier:

http://www.dilella.nl/ich/html/stock.html

See on flickr.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37019565623