zondag 24 mei 2015

Honderden pizzabakkers trekken maandag naar Parma

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Honderden pizzabakkers vanuit de hele wereld komen maandag bij een om tegen elkaar te strijden in het wereldkampioenschap Pizza Bakken. De geur van versgebakken pizza hangt drie dagen lang in de Italiaanse stad Parma.Met een zwaar Italiaans accent wordt de telefoon van restaurant Pizza Station Dolomiti Obdam opgenomen. ,,Goedemiddag, met Sergio Bandelli.“ De Italiaan (53) die samen met zijn vrouw Gerda (41) een pizzeria in Obdam heeft, vliegt maandag naar Parma om deel te nemen aan de wedstrijd. Het is de derde keer dat Sergio deelneemt, vertelt zijn vrouw, die het gesprek voert omdat haar man minder goed Nederlands spreekt. ,,Het is tot nu toe helaas nog niet gelukt om een podiumplaats te behalen, maar het is toch onwijs leuk om mee te doen.”
See on gelderlander.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HD77qd

Toekomst Grand Prix van Italië in gevaar | Sport

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De toekomst van de Grand Prix van Italië is onzeker. Contractbesprekingen tussen Formule 1-baas Bernie Ecclestone en vertegenwoordigers van het Monza-circuit, waar de race wordt verreden, zijn vandaag in Monaco vastgelopen.
See on volkskrant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1F3QooW

Slechts vijf stuks Zagato Maserati Mostro

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Designhuis Zagato neemt een spectaculaire creatie mee naar Concorso d'Eleganza Villa d'Este aan het Italiaanse Comomeer. De Zagato Maserati Mostro.Volgens Zagato is de Mostro een eerbetoon aan honderd jaar Maserati en een van de meest succesvolle racewagens van het merk: de 450 S Coupé Zagato ‘Monster’. Die racer werd in 1957 ontworpen door Frank Costin en op verzoek van Stirling Moss gebouwd door Zagato voor de 24 Uren van Le Mans.
See on telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1F3Qqx0

The Florentine - article » Italy flies high

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

ITALY NEWSItaly flies highThird place in Eurovision Song Contest(MAY 24, 2015 - 10:35)Italy placed on the podium at the 60th Eurovision Song Contest with operatic track Grande Amore. Italy came third with 292 votes after Sweden’s Måns Zelmerlöw with Heroes(365) and Russia’s Polina Gagarina with A Million Voices (303). Il bel Paese was represented by Il Volo, a group of two tenors and a baritone from Sicily, Bologna and Abruzzo respectively: Piero Barone, Ignazio Boschetto and Gianluca Ginoble. Inspired by the country’s operatic tradition with a contemporary vibe, the song Grande Amore won the Sanremo Festival in 2014.The group can return from Vienna satisfied with the result; Germany received ‘nul points,’ while the United Kingdom and Spain embarrassingly placed near the bottom of the table.
See on theflorentine.netvia Tumblr http://bit.ly/1KemkLQ

'Emozione' wellness in Umbrië - Puur op reis: waar je vakantie of reis begint!

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Umbrië. Deze nog wat onbekendere streek in Italië staat bol staat van mooie plekken, meren en steden die wachten op ontdekking. Het woord ‘wellness’ komt daarbij waarschijnlijk niet direct bij je op, maar Umbrië heeft ook dat!
See on puuropreis.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IRTYtx

Italianen grote winnaars dertiende etappe Giro | Sport

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Met een zesde ritwinnaar uit Italië, een Italiaan als beste sprinter, een Italiaan als beste jongere én een Italiaan in de roze trui is maar één conclusie mogelijk: vrijdag was het eigen volk eerst in de Giro.
See on volkskrant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FvG24L