maandag 15 oktober 2012

Schettino op eerste zittingsdag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHij was niet verplicht te komen, maar wilde volgens zijn advocaat de aanklagers onder ogen komen.


Kapitein Schettino is vandaag bij de zitting geweest waarin een begin is gemaakt met de rechtszaak over het ongeluk met de het verongelukte cruiseschip Costa Concordia. Hij was niet verplicht te komen, maar wilde volgens zijn advocaat de aanklagers onder ogen komen.


De hoofdverdachte Schettino komt voorlopig niet aan het woord. Deze week wordt alleen besteed aan een reconstructie van het ongeluk, waarbij in januari 32 mensen omkwamen toen zijn cruiseschip tegen een rots voer bij het eilandje Giglio.


‘Waarheid boven tafel’

Schettino sprak vooraf kort met overlevenden en nabestaanden van slachtoffers die zich buiten de zaal hadden verzameld. Hij zou tegen hen hebben gezegd dat hij wil dat de waarheid boven tafel komt.


Schettino is een van de negen verdachten die mogelijk worden vervolgd voor hun rol bij het ongeluk. Een officiële aanklacht moet nog worden geformuleerd, maar Schettino wordt onder meer verdacht van meervoudige dood door schuld en het voortijdig verlaten van het schip.


Over de zittingen van deze week wordt niets naar buiten gebracht. Verwacht wordt dat de inhoudelijke behandeling van het proces in januari begint.
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33659074892

Eros Ramazzotti Tickets - Bestel originele Eros Ramazzotti tickets | TicketTribune Ticketservice

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreTickets voor Eros Ramazzotti zijn verkrijgbaar bij Pro Tickets. Originele Eros Ramazzotti kaarten voor shows in Nederland. Check de Eros Ramazzotti agenda en boek tickets!


Eros Ramazzotti, de Italiaans zanger, tekstschrijver, componist en muziekproducer, komt naar Nederland. De man van megahits als ‘Musica è’ en ‘Cose della vita’ verkocht meer dan veertig miljoen albums. Ramazzotti heeft duetten gedaan met Tina Turner, Cher, Anastacia, Joe Cocker en Andrea Bocelli.


Eros Ramazzotti concert

Tickets voor Eros Ramazzotti zijn razend populair. Tickets voor het concert van Eros Ramazzotti zijn daarom snel uitverkocht. De live optredens zijn altijd zeer spraakmakend. Zorg daarom dat je op tijd Eros Ramazzotti tickets bestelt. Bij TicketTribune.nl kun je eenvoudig, veilig en snel tickets voor Eros Ramazzotti bestellen. TicketTribune wenst je veel plezier bij het Eros Ramazzotti concert!
See on tickettribune.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33658869994

Accommodation Le Marche: Fosso del Lupo, Urbino

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyFosso del Lupo is the ideal place for a peaceful holiday in comfortable well-furnished apartments (TV is available but only on request – you’ll probably prefer to enjoy the silence of the countryside!) The recently restored large 19th-century farmhouse nestles in the hills near Urbino, surrounded by organically farmed fields in a stunning landscape with views as far as the sea.


The apartments are fully equipped with cooking facilities for self-catering, while only ten minutes by car there are three restaurants, a pizzeria and organic food shop.
See on fossolupo.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33655222364

Boeken over de Italiaanse maffia | italiëplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOmdat veel mensen geïnteresseerd zijn in de donkere kant van het leven, gaan we eens kijken naar de donkere kant van Italië en hoe de maffia in de literatuur wordt belicht.


Er zijn tal van boeken over de maffia geschreven door Nederlandse, Duitse en Italiaanse schrijvers. Zo schreef Martin Šimek een inzichtelijk boek over Calabria, en Petra Reski een boek over het gevecht van het 17-jarige meisje Rita Atria tegen de maffia. Dit boek is het verhaal van een pentita, een spijtoptant. Zo iemand behoorde eerst tot de maffia, maar doorbreekt de omertà, de cultuur van het zwijgen, en komt naar buiten om er voormalige vrienden aan te geven. Het verhaal van Rita Atria is ook verfilmd als La Siciliana Ribelle. En de Duitse journalist Andreas Ulrich schreef het boek Het Engelengezicht, het relaas van maffialid Giorgio Basile.


Belangrijk in mijn ogen is echter dat de schrijver Italiaans is. Want wie kan de maffia nu het beste begrijpen? Daarom, mijn Italiaanse top-3:
See on italieplein.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33655063843

Eros Ramazzotti komt naar Ziggo Dome Amsterdam op zaterdag 20 april 2013

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreEros Ramazzotti doet volgend jaar tijdens zijn wereldtournee Nederland aan. Hij geeft op zaterdag 20 april een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.


De wereldtournee NOI World Tour 2013 begint op 9 maart in Turijn. Naast Europese steden reist de Italiaanse zanger naar Zuid-Amerika, Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Afrika. De concertreeks NOI is genoemd naar het twaalfde studioalbum van de Italiaanse singer-songwriter dat op 16 november uitkomt.


De zanger, die eind deze maand zijn 49e verjaardag viert, verkocht al meer dan 55 miljoen platen in de afgelopen dertig jaar. In 1984 brak hij door in Italië met het nummer Terra promessa. Ramazzotti vergaarde internationale faam met hits als Se Bastasse Una Canzone, Adesso Tu, Musica è en Cose Della Vita. Duetten zong hij met supersterren als Cher, Tina Turner, Anastacia en Joe Cocker.


De voorverkoop voor zijn concert in de Ziggo Dome begint vrijdag om 10.00 uur.
See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33644794357

Italiaanse zakenman wil lokale luchthaven naar Mussolini noemen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen Italiaanse zakenman heeft voorgesteld om een in moeilijkheden verkerende lokale luchthaven in het noorden van Italië naar Benito Mussolini te noemen, dit om de ‘zichtbaarheid’ ervan te verbeteren. Het voorstel lokt protest uit, aldus de Italiaanse media.
Het gaat om de luchthaven in Forli, op 75 kilometer ten oosten van Bologna. Massimo Balzani, een lokale vertegenwoordiger van de Italiaanse organisatie Confindustria, deed zijn voorstel vorige week in een regionale krant. “We mogen niet vergeten dat de luchthaven door Mussolini opgericht werd”, klonk het. “De naam van Mussolini gebruiken zou tot een grotere zichtbaarheid leiden.” Balzani ontkent een fascist te zijn.“Het gaat om zo iets belachelijk dat ik er geen commentaar op gaf”, aldus de burgemeester van Forli, Roberto Balzani, die overigens niet verwant is met de zakenman. Aurelio Regina, een nationaal afgevaardigde van Confindustria, noemde het voorstel onverstandig. De Italiaanse partizanenorganisatie ANPI protesteerde eveneens. De organisatie wees erop dat 42 burgers op de luchthaven werden doodgeschoten door Duitse nazi’s, bondgenoten van Mussolini, in 1944.Naar de letter van de Italiaanse wet is het uitdrukken van steun voor fascistische ideologie een misdrijf. Recentelijk nog brak controverse uit over een monument in een klein dorp in de Romeinse regio Lazio, gewijd aan de fascistische generaal Rodolfo Graziani.
See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33644583389

Badgast: Fiat 500 Beach Cruiser - autoweek.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMopar, de tuningsafdeling van Chrysler, mag zich sinds de samenvoeging met Fiat ook op de Italiaanse producten storten. De Fiat 500 Beach Cruiser is daarvan een alleraardigst resultaat.

Mopar heeft voor de naderende SEMA-show in Las Vegas maar liefst 24 auto’s onder handen genomen van Jeep, Chrysler, Dodge Ram, SRT en Fiat. Van dat laatste merk maakte Mopar deze in ‘charcoal matte’ uitgevoerde 500C Beach Cruiser, geïnspireerd op de Amerikaanse West Coast en bijbehorende strandcultuur, aangevuld met een vleugje hotrod.


Opvallendste uiterlijke kenmerken zijn de uitgeklopte wielkasten met daarin roodgelakte aluminium wielen en het dakrek met plaats voor een surfplank. Op de vloer hebben de Amerikanen teakhouten ‘vlonders’ geplaatst, zitten doe je op met vinyl overtrokken stoelen met rood-wit ‘standhanddoek-motief’. Voor de gelegenheid heeft Mopar het uitlaatsysteem aangepast en de motor krijgt dankzij een aangepaste luchtinlaat wat extra pk’tjes. Een veerpootbrug moet de handling van de auto bevorderen.
See on autoweek.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33643946095

Goddelijk Italiaans: Orecchiette con Cime die rapa

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDit heerlijke recept komt van S.O.G.N.O, een heerlijke Italiaanse webshop.
Cime di rapa is een bladgroente en lijkt qua uiterlijk op wilde raapstelen in combinatie met broccoli, het wordt ook wel broccoliraap genoemd. In combinatie met orecchiette pasta is het een bekend, klassiek Zuid-Italiaans gerecht, en lekker dat het is!


Vraag bij een goede groentewinkel in de buurt of een lokale boer of ze er aan kunnen komen want zoals je wellicht al gemerkt hebt is het in Nederland niet de meest alledaagse groente, desalniettemin zeker de moeite waard! Mocht je het nou echt niet kunnen vinden dan kan je terecht bij Il Sogno, hier verkopen ze ook een heerlijke crema van cime di rapa, deze hoef je alleen maar aan te maken met het knoflook-ansjovismengsel.
See on culy.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33642901029

Bemanning Costa Concordia voor de rechter

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië begint het proces tegen de kapitein en acht bemanningsleden van de Costa Concordia. 32 mensen kwamen begin dit jaar om het leven toen het cruiseschip kapseisde voor de Italiaanse kust.
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33636353140

Italiaans staatbezoek in Noordwijk - Noordwijk Today

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin brengen Zijne Excellentie president Giorgio Napolitano van de Republiek Italië en zijn echtgenote, mevrouw Clio Napolitano, van dinsdag 23 oktober tot en met donderdag 25 oktober een staatsbezoek aan Nederland


In de namiddag van woensdag 24 oktober worden de Koningin en de president, vergezeld door minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, rondgeleid bij ESTEC in Noordwijk. De ESA-astronauten André Kuipers en Luca Parmitano zijn bij het bezoek aanwezig. ESTEC is het onderzoeks- en testcentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.
See on noordwijktoday.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33636324119

Monte Schiavo Wines, Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe common denominator of all MONTE SCHIAVO wines is the strong commitment to quality, ranging from the careful management of the soils and the vineyards, to the precise selection of the grapes, which are harvested and worked with the utmost care. Hence the most traditional skills are maintained, whilst employing the most modern facilities, thus ensuring that standards of hygiene and quality are achieved.
See on monteschiavo.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33636181417

Lago di Pilato Hike

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalySibillini National Park yesterday, we started off from the sleepy group of houses which call themselves Foce and slogged our way up to Lago di Pilato at 1,940m.


It took me three hours to reach the lake (lago) but if she’d gone alone, Mischa could’ve managed it in two. She spent a lot of time patiently waiting for me to catch my breath and keep trudging upwards.


Pilato lake is the only place in the world where you can find a particular type of microscopic prawn and as such, dogs are forbidden from entering the water or even entering the surrounding area. So if anyone from Sibillini mountain rangers is reading this, Mischa definitely didn’t go for a dip…
See on saharanscot.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33636079951

Chocolate Lovers Head for Perugia’s Eurochocolate Festival | Perugia | ITALY Magazine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaLate October is when Perugia is transformed into a haven for chocaholics thanks to the Eurochocolate Festival.


Held annually, Eurochocolate is in its 19th edition and is one of the largest chocolate festivals in Europe. Catering to chocolate lovers, importers and chocolate makers, it is the most important chocolate festival in Umbria and perhaps all Italy. This year Eurochocolate runs from 19-28 October.


During the 10-day festival the streets and squares of Perugia’s historic centre fill with a million visitors keen to see, taste and smell anything and everything to do with chocolate. Visitors can enjoy free tastings of existing and experimental products, guided tours, workshops by chefs and confectioners, huge chocolate sculptures and even a chocolate massage. As well as being the ultimate destination for chocolate aficionados, the festival also mounts exhibitions that explain the history of chocolate from its development by the Maya to the present day, and the health benefits of eating it.


Eurochocolate adopts a different theme each year and in 2012 the focus is on social networking and new technologies. Innovations include the official festival ‘gadget’, the ‘I-Choc’, which contains small gourmet chocolates packaged to resemble the colorful icons found on next-generation smartphones.


Among the companies displaying their mouth-watering wares are Perugina, Lindt and Caffarel.
See on italymag.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33632582803

Italië wint Europese motorcross der naties in Oekraïne

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn het Oekraïense Kiev heeft het Italiaanse team, bestaande uit Davide Guarneri, Samuele Bernardini en Manuel Monni, zondag de Europese motorcross der naties gewonnen. Deze wedstrijd is de kleine versie van de motorcross der naties die enkele weken terug in Lommel werd verreden.


Italië haalde het in Kiev voor het Sloveense en het Oekraïense team. Er was geen Belgische ploeg aanwezig in Oekraïne. Ook de titelverdedigers uit Nederland maakten de verre reis niet.


Uitslag:
1.Italië, 20p

2.Slovenië, 26p

3.Oekraïne, 30p

4.Estland, 43p

5.Rusland, 43p

6.Lithuania, 60p

7.Letland, 63p

8.Polen, 64p

9.Slovakije, 74p

10.Oekraïne 2, 77p
See on nieuwsblad.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33631400198

At Home in Apulia, Wherever You Are - New York Times

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenNew York TimesAt Home in Apulia, Wherever You AreNew York TimesThe rustic cooking of the region in the heel of Italy takes a distant back seat to the food of noble Tuscany and lusty Naples, and is represented on few menus in New York.See on nytimes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33631340973

Vettel to join Ferrari in 2014 - Stefano Domenicali Ferrari team principal.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHe’s [been] doing an excellent job since a couple of races, so this is really very promising for the end of the season” Stefano Domenicali Ferrari team principal


Ferrari will retain Felipe Massa next season in what is planned to be a stop-gap deal before the arrival of Sebastian Vettel in 2014.


Sources inside Ferrari say they have signed a contract with Vettel, which is thought to be an option to join in 2014 depending on their results.


The contract is likely to define a position Ferrari must occupy in the title race at a point in 2013.


Ferrari have decided to keep Massa as Fernando Alonso’s team-mate until then.


The Brazilian’s future had been in doubt during the summer after a shaky start to the year, but Ferrari were determined to retain him if he had a strong performance in the Japanese Grand Prix last weekend to confirm a revival in the second half of the season.


Massa followed up a second-place finish in Japan - his first podium for two years - with another strong race in Korea at the weekend, qualifying sixth and finishing fourth - 6.2 seconds behind Alonso.


The Brazilian is expected to be confirmed in the Ferrari seat for 2013, his eighth consecutive season with the team, in a matter of days.


Team boss Stefano Domenicali said of Massa after the Korean race on Sunday: “Very good, I’m very happy.
See on bbc.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33629451571

Italiaans restaurant in Amsterdam: Bar Moustache op de Utrechtsestraat - iannsterdam.com

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenBar Moustache in Amsterdam is een trendy restaurant in de Utrechtsestraat met een goede Italiaanse menukaart. Bij Bar Moustache kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner.


Goed Italiaans eten en leuke mensen.

Ik ben gek op Italiaans eten! Sinds de opening van Bar Moustache ben ik dan ook al vaak in dit fijne Italiaanse café / restaurant geweest. Om te ontbijten, koffie te drinken (met te schattige mini macarons erbij!), te lunchen of heerlijk te eten met vrienden of de man. Het kan er allemaal! Bar Moustache is iedere dag geopend vanaf 9.00 uur. Met stip één van de leukste restaurants in Amsterdam met een Italiaanse kaart.
See on iannsterdam.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33627770454

Gilber, il Signor Panettone - Panettoni Incartati - Christmas Fruit Cakes - Good Things From Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia


PANETTONE - INCARTATI “PIEMONTESE” (Christmas fruit cakes)


zijn VERKRIJGBAAR VIA: WWW.GOODTHINGSFROMITALY.COM


Place your order TODAY for a quick delivery!


Contact us for company delivery.
See on slideshare.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33627206712

Preliminary hearing in Costa Concordia case - Grosseto, Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAn Italian court holds a preliminary hearing in the court case of the partially sunken cruise ship Costa Concordia. The court invited 4200 passengers and crew who were on the Concordia to attend the hearing.
The captain of the Costa Concordia, Francesco Schettino, is accused of causing a shipwreck and leaving the ship in a lifeboat while hundreds of people were still on board.
Schettino is currently under house arrest awaiting his sentence. Prosecutors have advocated 2.697 years in custody for the captain.
The Costa Concordia crashed on the rocks of the Italian Isola del Giglio on the night of January 13. Seventeen passengers died and at least seventeen are still missing.
See on zapaday.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33625422166

Tartuficoltura nelle Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Con l’intervento di Gianluca Carrabs, Gianluigi Gregori, Silvano Elisei, Lauretta Pasquini…See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33625146536

In Italy "Minestra Maritata" - in US "Italian Wedding Soup"

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenThe term “wedding soup” is a mistranslation of the Italian language phrase “minestra maritata,” which is a reference to the fact that green vegetables and meats go well together. The minestra maritata recipe is also prepared by the families of Lazio and Campania during the Christmas season (a tradition started from the Spanish domination of Italy to the present days). Some form of minestra maritata was long popular in Toledo, Spain, before pasta became an affordable commodity to most Spaniards. The modern wedding soup is quite a bit lighter than the old Spanish form, which contained more meats than just the meatballs of modern Italian-American versions.


Ingredients

Meatballs (can be done ahead of time*)

1/2 pound ground beef, thawed

1/4 cup onion, chopped

1 clove garlic, peeled and minced

2 Tbsp grated Parmesan cheese

1/2 tsp salt

1 Tbsp plain bread crumbs

1/2 tsp dried basil

3/4 tsp dried parsley

1 egg

Soup

1 Tbsp butter

1/2 cup onion, chopped (roughly 1 small)

1/2 cup carrot, peeled and sliced into coins (roughly 2 carrots)

2 cloves garlic, peeled and minced

6-8 cups chicken broth

Salt and pepper for seasoning

1/2 cup acini di pepi (can use orzo)

10 ounces frozen spinach, thawed


Click for instructions
See on chocolatemoosey.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33625067367