maandag 15 oktober 2012

Schettino op eerste zittingsdag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Hij was niet verplicht te komen, maar wilde volgens zijn advocaat de aanklagers onder ogen komen.


Kapitein Schettino is vandaag bij de zitting geweest waarin een begin is gemaakt met de rechtszaak over het ongeluk met de het verongelukte cruiseschip Costa Concordia. Hij was niet verplicht te komen, maar wilde volgens zijn advocaat de aanklagers onder ogen komen.


De hoofdverdachte Schettino komt voorlopig niet aan het woord. Deze week wordt alleen besteed aan een reconstructie van het ongeluk, waarbij in januari 32 mensen omkwamen toen zijn cruiseschip tegen een rots voer bij het eilandje Giglio.


‘Waarheid boven tafel’

Schettino sprak vooraf kort met overlevenden en nabestaanden van slachtoffers die zich buiten de zaal hadden verzameld. Hij zou tegen hen hebben gezegd dat hij wil dat de waarheid boven tafel komt.


Schettino is een van de negen verdachten die mogelijk worden vervolgd voor hun rol bij het ongeluk. Een officiële aanklacht moet nog worden geformuleerd, maar Schettino wordt onder meer verdacht van meervoudige dood door schuld en het voortijdig verlaten van het schip.


Over de zittingen van deze week wordt niets naar buiten gebracht. Verwacht wordt dat de inhoudelijke behandeling van het proces in januari begint.




See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33659074892