woensdag 28 november 2012

Italiaanse Padua start boycotactie tegen winkelopenstelling op zondag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME – Het Noord-Italiaanse bisdom Padua is een actie gestart om de winkelopenstelling op zondag te boycotten.


Boven aan de trappen die leiden naar de rooms-katholieke Jezus Goede Herderkerk in Padua hangt een spandoek met als tekst ”Deze kerk is ook op zondags geopend”. Kerkgangers en geïnteresseerden kregen vorige week zondag een folder in de hand gedrukt over de zondag als feestdag. Die dag werd het startschot gegeven van de actie Relaties, Rust, verRezen, met als doel het winkelen op zondag te verminderen.


De actie is goed voorbereid. Vrijwilligers staan al weken, en niet alleen bij aanvang van de zondagse dienst, te folderen. De folder is eigenlijk een soort verklaring. De volledige tekst luidt: „Ik beloof om zondags geen boodschappen te doen, om zo met mijn inkopen niet de openstelling van winkelcentra te ondersteunen en om daarmee het winkelen op zondag te boycotten. In geval van nood klop ik aan bij de buren, die ik daarmee dan ook beter leer kennen, om de zondag als feestdag te behouden.”


Niet alleen bij de Jezus Goede Herderkerk, maar ook bij andere parochies in de stad werden kerkgangers en voorbijgangers aangemoedigd om op zondag niet langer inkopen te doen. Sterker nog, in principe alle 464 parochies in het bisdom Padua doen mee.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36758994520