woensdag 28 november 2012

Het wereldberoemde Colosseum in Rome brokkelt af - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet wereldberoemde Colosseum in Rome mag niet meer van dichtbij bekeken worden. Een afsluiting rond het monument moet toeristen tegen vallende brokstukken beschermen.


De Italiaanse media meldden woensdag dat een veiligheidszone van 6 tot 15 meter rond het antieke monument afgezet wordt. ‘De maatregel is noodzakelijk omdat we het risico niet willen lopen dat er brokstukken terecht komen op de toeristen. Net als alle andere antieke monumenten is ook het Colosseum fragiel’, vertelde de opzichter van de Romeinse monumenten aan de krant La Repubblica.


Eind juli werd aangekondigd dat het monument gerestaureerd zal worden. De restauratiewerken, die in totaal 25 miljoen euro zullen kosten, beginnen normaal gezien in december en zullen doorgaan tot 2015. Het monument blijft tijdens de restauratiewerken wel toegankelijk voor toeristen.


De Romeinse autoriteiten willen bovendien een ministerieel besluit opstellen om op te treden tegen illegale straatverkopers die in de buurt van het monument opereren. In het verleden probeerden de autoriteiten al zonder succes te voorkomen dat valse gladiatoren tegen betaling met toeristen op de foto gaan.


Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en diende voor gladiatorengevechten en publieke executies. Het populairste monument in Italië was vorig jaar goed voor zo’n 5 miljoen bezoekers.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36739544992