vrijdag 30 januari 2015

Gezouten kappertjes uit Sicilië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



OorsprongKappertjes zijn de nog gesloten bloemknoppen van de kapperstruik (Capparis Spinosa). Deze winterharde plant is wijdverbreid in het Middellandse Zeegebied en het gebruik ervan gaat zover terug dat er zelfs in de Bijbel en geschriften van Aristoteles en Hippocrates over wordt gesproken. De bloem is zeer elegant en bestaat uit witte bloemblaadjes met roze en paarse meeldraden.Kappertjes komen verspreid voor over Italië, zoals in Ligurië, Campanië en Apulië. Maar voor het overgrote deel komen ze van het eiland Salina, ten noorden van Sicilië. De kappertjesoogst loopt daar van mei tot augustus. Dit valt in de warmste periode van het jaar. Vandaar dat het oogsten al ’s ochtends in de vroege uren begint. Maar ook om de knoppen vóór de bloei te verzamelen.

See on amesi.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vd7piD