donderdag 20 december 2012

Grieken en Italianen kopen Berlijn op | XIOSKRANT

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De voorbije weken was er een duidelijke tendens op de Berlijnse immobiliënmarkt. Rijke Grieken, Spanjaarden en Italianen kopen massaal appartementen in Berlijn. De reden moeten we niet ver zoeken, immobiliën in Duitsland zijn een goede garantie dat hun kapitaal beschermd wordt.




Volgens Engel&Völkers, een van de grootste immobiliënkantoren in Berlijn, valt dit verschijnsel makkelijk te verklaren: “De afgelopen weken verkochten we meer dan anders appartementen aan buitenlanders en dit zijn vooral Italianen en Grieken. Ze zien vastgoed in Berlijn als een veilige investering. Door de huidige economische toestand van Griekenland en Italië willen veel rijke Italianen en Grieken het risico niet lopen dat hun kapitaal verdwijnt. Daarom kopen ze vastgoed in Berlijn. De waarde van de appartementen stijgt niet spectaculair, maar hun waarde is wel gegarandeerd. Daarnaast heeft Duitsland een uitstekende economische reputatie.”




Berlijn is hip

Waarom Grieken en Italianen net voor Berlijn kiezen is omdat deze stad ‘cool’ is volgens Engel&Völkers. “Berlijn is de voorbije jaren weer hip geworden. De stad is de voorbije 10 jaar enorm veranderd en dat trekt aan.” De meeste verkochte appartementen liggen ook in de populaire en hippe buurten als Mitte en Kreuzberg.


Het is niet de eerste keer dat er veel geïnvesteerd wordt in Berlijns vastgoed door buitenlanders. Een paar jaar geleden was Berlijn erg in trek bij Scandinavische investeerders. Nu nog steeds kopen veel Scandinaviërs appartementen in de Duitse hoofdstad.


Berlijners?

Door de toeloop op immobiliën door buitenlanders vrezen sommige mensen in Berlijn dat de kostprijs van appartementen veel zal stijgen. Dit zou als gevolg hebben dat mensen uit Berlijn niet meer in hun eigen stad kunnen wonen omdat de appartementen te duur worden. Volgens Engel&Völkers is dit geen risico. Het vastgoed dat de rijke Italianen en Grieken kopen kost vaak meer dan 1000 euro per vierkante meter. Appartementen in deze prijsklasse zijn ruim beschikbaar, daar ligt ook de aantrekkingskracht voor de Grieken en Italianen.






See on xioskrant.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38369359316