dinsdag 18 december 2012

Basiskennis prosecco | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Artikel over basiskennis van Prosecco. Restsuikergehaltes, druk in de fles, Frizzante of spumante



‘Doe maar een proseccootje!’ De achteloosheid waarmee de meeste mensen overgaan tot het drinken van prosecco, zou je bijna doen vergeten dat er een wereld van verschillen in smaakstijl, manier van produceren en kwaliteit schuilgaat achter deze vaak onderschatte wijn.



Toch is de benodigde basiskennis om in ieder geval zelf te weten welke prosecco u lekker vindt, geen hogere wiskunde. Dus hierbij kort de basiskennis van prosecco, opgesplitst naar restsuikergehalte, druk in de fles en kwaliteitskwalificaties.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38222657517