dinsdag 18 december 2012

Slapen in een Italiaanse hooiberg - Ecomama

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Logeren bij de boer. Maar dan wel in mediterrane sferen op een agriturismo!



Overwoog je nog om te gaan kamperen in Italië komende zomer? Wat dacht je van een verblijf op een Italiaanse boerderij? Dat klinkt lekker romantisch en dat is het ook! In heel Italië zijn Agriturismo’s te vinden waar je een vakantie kunt boeken.



Wat is een Agriturismo?

Een agriturismo is een chique woord voor een Italiaanse boerderij waar op het erf vakantievoorzieningen zijn. Soms is de boerderij nog in bedrijf en worden er kazen, olijfolie, wijn of honing gemaakt.



Het erf van de boer is vaak zo groot dat je je eigen verblijf hebt met een eigen terras en als het meezit zelfs een zwembad! Sommige boeren hebben een biologische moestuin, ik ben zo benieuwd wat daar in staat! En hoe groot het contrast met mijn eigen moestuintje is.



Met een glaasje wijn en een kaasplankje op het terras

Ik ga dus voor komende zomervakantie zeker overwegen om een leuke Agriturismo te boeken Het lijkt me vooral leuk om echt iets mee te krijgen van de Italiaanse cultuur in een klein Italiaans dorpje. Op de markt kopen we dan lokale producten en bij een klein restaurant smikkelen de kinderen van een verse Italiaanse pizza. De kinderen zullen zich prima vermaken en ‘s avonds zitten wij op het terras met een glaasje wijn en een kaasplankje.

See on ecomama.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38226193547