dinsdag 5 mei 2015

Pizzadeeg maken: de P-waarde, L-waarde en W-waarde van bloem


Pizzadeeg maken is de leukste vorm van scheikunde die ik ken. En het mooie is: je hoeft zeker geen afgestudeerd bèta te zijn om een goede pizza te bakken. Als hobbybakker is het meer dan voldoende om een klein beetje basiskennis te hebben van de scheikunde achter jouw pizzadeeg. In dit blogje duik ik met jou wat dieper in de eigenschappen van bloem. Ik leg je uit wat de P-waarde, de L-waarde en de W-waarde van bloem precies zijn. En wat die waarden met jouw pizzadeeg te maken hebben.


Als je weet wat de P-waarde, de L-waarde en de W-waarde van bloem zijn, dan verklein je de kans op een niet perfect deeg. En het wordt ook weer wat makkelijker om te experimenteren met verschillende soorten bloem, in combinatie met kortere of juist langere rijstijden.


See on italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/1KczQPJ