donderdag 27 november 2014

Porchetta: het goddelijke varkensvlees op z’n Italiaans (+ recepten!) -

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Meet porchetta (spreek uit: por-ketta). Een beeldschoon stuk opgerold varkensvlees met de lekkerste kruiden uit de oven. Ideaal voor als je een grote groep mensen te eten krijgt en iets feestelijks op tafel wil zetten.We maken graag een goed stuk geroosterd buikspek of onze favoriete pulled pork, maar porchetta wordt vaak vergeten. En dat is zonde!Vooral als je bedenkt dat het maken van een porchetta vrij eenvoudig is. Het is van origine een Italiaans gerecht, gemaakt van laagjes opgerold varkensvlees en kruiden. De porchetta wordt vervolgens als een soort rollade in de oven geroosterd om vervolgens eruit te rollen met een krokante buitenkant en mals en sappig vlees aan de binnenkant. Krijg je al trek? Sorry.

See on culy.nl




via Tumblr http://bit.ly/1yjNNHV