zaterdag 3 november 2012

Overstromingen in Kroatië en Venetië - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ZAGREB - Venetië en diverse steden in Kroatië langs de Adriatische kust kampen met overstromingen. Onder andere de noordelijke havenstad Rijeka en de centrale kuststad Split hebben te maken met grote wateroverlast, meldde de nationale tv-zender HRT donderdag.


Ook in de historische stad Trogir, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco, zijn overstromingen. In het oude centrum van deze stad staat het water 30 centimeter hoog.


De overstromingen zijn het gevolg van stormachtige wind met snelheden tot 140 kilometer per uur, in combinatie met een hoge zeespiegel door zware regenval. Of er slachtoffers zijn gevallen is nog onbekend.


Venetië

Het water in Venetië steeg op vele plaatsen in de Italiaanse lagune tot kniehoogte. Toeristen liepen donderdag met plastic zakken over hun benen en bewoners op rubber laarzen.


De waterstand in de Adriatische Zee was 1,4 meter hoger dan normaal, het hoogste peil in bijna 2 jaar. Op sommige plaatsen was het onmogelijk om te onderscheiden waar de kanalen eindigden en de trottoirs begonnen.




See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34889180540