vrijdag 18 januari 2013

Italiaanse premier Monti is geen voorstander van homohuwelijk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse Premier Mario Monti heeft laten weten dat hij geen voorstander is van een openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels. Hij begeeft zich daarbij, één maand voor de verkiezingen in het debat over een eventuele openstelling.


“Ik ben van mening dat een gezin moet bestaan uit een man en een vrouw. Het isook nodig dat kinderen opgroeien met een vader en een moeder” zo liet de eerste minister zich ontvallen in een televisie-interview.


“Het parlement kan een andere oplossing vinden voor anderr vormen van relaties en samenwonen.”

Het is de eerste keer dat de voormalige professor Economie zich uitspreekt over een sociaal thema in zijn verkiezingscampagne.

Veertien maanden verving Monti de toenmalige premier Silvio Berlusconi om het land van de schuldencrisis te redden.


Het homohuwelijk en de adoptie van kinderen door homoseksuelen werd vorige week plotseling actueel toen een rechtbank een rechtszaak van een vader tegen zijn voormalige vrouw en haar lesbische partner verwierp. De vader wou niet dat zijn zoon door het lesbische koppel wer grootgebracht. De vader was er , volgens de rechter,verkeerdelijk van overtuigt dat zijn zoon bij het lesbische koppel geen gebalanceerde opvoeding zou krijgen.


De uitspraken van Monti komen er op het moment dat zijn partij het niet goed doet in de peilingen.




See on gaylive.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40866843093