zondag 23 december 2012

El Litus koffie tijd voor een nieuwe sensatie? - Een espresso op zijn Italiaans maar met een eigenzinnige draai.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Terwijl de wintermaanden in Nederland een milde vorm heeft aangenomen komt er nu een koffie op de markt met pit. Een espresso op zijn Italiaans maar met een eigenzinnige draai.


Espresso’s en cappuccino’s domineren de straten van Nederland en cafés. Je hoort er niet meer bij als restaurant of café als je geen espresso of cappuccino schenkt. Nee de Nederlander begint langzaam aan Italiaanse vormen aan te nemen. Toch blijven we noordelingen en vinden we koffie toch nog lekker zoals we gewend zijn. Douwe Egberts voert de Nederlandse markt al jaren en geeft daarmee ook aan wat wij nog lekker vinden en zoeken in koffie….of…toch niet?


Tegenwoordig drinken we bijna net zoveel koffie als een gemiddelde Italiaan alleen zijn we nog zoekende naar de juiste smaak en beleving. Iedereen die koffie drinkt heeft weleens een moment na het drinken van een kop koffie…mmm was dit nou waar ik € 2,– euro voor heb moeten betalen?..waar is het aangename gevoel van lekker op de stoel, bank zitten met een krantje en een heerlijk kop koffie…dat gevoel verlangen we erg naar en door het ruime aanbod koffiebonen wordt dat gevoel erg lastig onder woorden te brengen. We zijn het kwijt.


Restaurants hanteren het principe van gewoonte. eten en na afloop even een kop koffie. De café hanteert het principe gezelligheid met alcohol en koffie. En ten slotte nu ook de espressobar hanteert het principe hype en hip en trendy. Maar de beleving van koffie? wellicht valt voor alle paden van deze principes wel iets te zeggen en is een combinatie van deze gekozen wegen wel mogelijk. En is de keuze dan toch niet zo moelijk dan we denken. Deze principes kunnen we ook samenvatten in El Litus koffiebonen. Daar zit eigenlijk alles wel in wat we zoeken. Laten we het gewoon proberen.




See on dacostakoffie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38618601045