woensdag 21 november 2012

Hoofdredactioneel: Mafia in het operahuis Teatro Massimo in Palermo

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreSinds Antonio Cognata het roer overnam bij het Teatro Massimo in Palermo is het operahuis gaan groeien en bloeien. Niet alleen bracht Cognata de begroting op orde, hij wist het operahuis ook artistiek uit de put te halen. Maar aan dat alles lijkt nu een einde te komen. Politiek en mafia zetten de intendant aan de kant.
Cognata is een droomintendant. Zeker in Italië, waar bezuinigingen, ontslagen, stakingen en niet-betaalde salarissen momenteel het gezang op de operatonelen overstemmen. Cognata, een in New York opgeleide econoom, stond bij zijn aantreden in 2004 voor de taak een operahuis met een schuld van 27 miljoen euro weer op de rails te krijgen. En hij slaagde daarin.
Door een strak en zuinig beleid bespaarde Cognata ieder jaar miljoenen op de begroting, waardoor het tekort van het operahuis inmiddels is teruggebracht tot 16 miljoen euro. Ondertussen wist hij het theater artistiek gezien alleen maar uit te bouwen. Niet alleen is Massimo nu één van de meest productieve operahuizen in Italië (met 130 voorstellingen in 2012 scoort het ver boven het gemiddelde), ook de kwaliteit van de producties wordt alom geroemd. Het huis kreeg de afgelopen jaren de ene prijs na de andere.
See on operamagazine.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36197085601