See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Proef bij Piadina Bar Amsterdam de passie voor piadina, Italiaans platbrood gevuld met vlees, kaas en/of groente. Lekker als lunch maar ook bij de aperitivo!‘Niets spreekt duidelijker over Romagna dan dit brood van ons – het is een symbool dat spreekt van de liefde voor ons land,’ zo prees de Italiaanse dichter Giovanni Pascoli ooit de piadina, het dunne platbrood dat afkomstig is uit de regio Emilia-Romagna. Het is tegenwoordig in heel Italië een populair gerecht. De piadina prijkt op menige menukaart, belegd met vlees, kaas en groente.De piadina-traditie is sinds kort ook te vinden in Amsterdam, zo ongeveer om de hoek van ons hoofdkwartier, aan de Stadhouderskade. Van de Amsterdamse drukte stap je daar zo in een Italiaans piadina-walhalla.
See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/2dh6B4e