zaterdag 22 juni 2013

La Vera Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Weet je wat zo leuk is aan Italiaans koken? De bereiding is meestal erg makkelijk terwijl het resultaat op je bord overheerlijk is. En nog leuker: het is een echte ontdekkingstocht die niet blijft bij pizza en pasta alleen. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten die verrassend veel van elkaar verschillen. En die cucina regionale leeft meer dan ooit. Dat merk je meteen aan onze recepten.






Bergkeuken in het noorden




Rond Piemonte, Valle d’Aosta en Lombardia wordt de keuken beïnvloed door de noordelijke buurlanden en het bergenlandschap. Polenta en rijst vormen hier de basis, er wordt met boter gekookt en de streek is ook bekend voor zijn alpenkazen zoals de Fontina. Hier vind je de beste grissini en Italiaanse wijnen zoals de Barolo. Ook de minestrone, bonensoepen en risotto zijn hier populair. Dichter bij de zee, in Liguria en de Veneto, zijn eenvoudige gerechten met vis en zeevruchten populair.






Pasta in Midden-Italië




Waarom we Italië zo vaak met pasta associëren? Wellicht omdat de Adriatische kust, Toscane en Umbrië zo’n populaire vakantiebestemmingen zijn! Hier vind je Parmaham, Mortadella en Parmezaanse kaas. Hier werd ook de ragù Bolognese ‘uitgevonden’ en wordt kwistig omgesprongen met de beste extra vergine olijfolie ter wereld. Maar ook truffels en wilde paddenstoelen zoals fungi porcini staan er vaak op het menu. Net als rundvlees en speenvarken.






Cucina povera in Zuid-Italië




De Abruzzen, Campanië, Calabrië, Sicilië en Sardinië staan bekend om een vrij robuuste keuken waarin zongerijpte groenten en fruit, pasta, lokale kazen zoals pecorino en pikante pepertjes een belangrijke rol spelen. En natuurlijk: Napels is de bakermat van de pizza. Al kennen we Campanië natuurlijk ook van de mozzarella en … Limoncello.




See on nl.delhaize.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53578476571