See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Dankzij pakjes en zakjes eten we in Nederland exotischer dan ooit. Maar hoe authentiek zijn ze eigenlijk?De voltallige Italiaanse keukenbrigade van Roberto’s Restaurant in het Amsterdamse Hilton Hotel schiet in de lach als ze de ingrediënten zien die horen bij het Knorr-pakje Macaroni carbonara. Melk en champignons? In de carbonára? Met de neus in het pakje: “Het ruikt naar kippensoep.” Terwijl de koks Borelli en Marques aan de slag gaan, toont Payer de drie basisingrediënten die er feitelijk in horen. “Om te beginnen eieren. Guanciale (kinnebakspek) is hier lastig verkrijgbaar, maar wel het beste. Nee, geen parmezaan maar pecorino, die door z’n zoutigheid juist die niet zo zoute guanciale goed aanvult. En voel eens aan de spaghetti? Mooi ruw, dan blijft de saus er goed aan hangen.” Want carbonara hoort uiteraard met spaghetti, niet met andere pasta. Al serveren ze nu in het restaurant een creatieve versie, Fagottini alla carbonara: een met vloeibare dooier en kaas gevulde soort ravioli in een saus van spek en, vooruit, een beetje courgette.
See on koken.blogo.nl
via Tumblr http://bit.ly/29Nr6pp