zondag 25 november 2012

De Italiaanse paspop EyeSee van Almax die je begluurt (en binnenkort ook hoort)

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië worden ‘EyeSee’-paspoppen gemaakt die shoppers tijdens het winkelen nauwkeurig in de gaten houden. De technologie is vergelijkbaar met de veiligheidssystemen in luchthavens die criminelen moeten identificeren. Ondertussen vonden deze glurende paspoppen hun weg al naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De makers hopen er echter nog een kunstje aan toe te voegen. Ze willen de poppen ook de mogelijkheid geven om conversaties af te luisteren.
Een voorbeeld van een keten die de poppen inzet om het koopgedrag van klanten te registereren, is Benetton. Qua uiterlijk zijn de paspoppen niet te onderscheiden van hun technologieloze varianten. De camera’s zitten verborgen achter de dode ogen. De beelden worden door software voor gezichtsherkenning gejaagd en zowel je leeftijd, geslacht als ras worden nauwkeurig opgeslagen.
De data wordt vervolgens gevoed aan een computer die analyses maakt voor gerichte marketingstrategieën. “Van nu af aan kan je perfect weten hoeveel mensen in jouw winkel shoppen, wat de piekuren zijn, wat voor type klanten je over de vloer krijgt en welke zones in de winkel vaak overbevolkt zijn”, verklaart een woordvoerder van het Italiaans bedrijf Almax.
See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36496659922