vrijdag 23 november 2012

Culinaire herfst in Umbrië - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Onze eerste herfst… Na een enerverende, mooie zomer zijn we benieuwd hoe het leven hier zal zijn tijdens de koudere maanden. Naast de prachtige kleuren van het landschap is het op culinair gebied in ieder geval een prachtige tijd in Umbrië. Zo mooi om te zien wat de streek aan producten te bieden heeft.


Iedereen is hier bezig met vinden en oogsten van de lekkerste seizoensproducten en dat wordt ook gevierd. Bijna elk weekend is er wel ergens een feest of markt: het chocolade festival in Perugia, de eerste persing olijfolie proeven tijdens de Frantoi Aperti, truffelmarkten…


Rondom ons huis wordt er ook gezocht naar truffels en paddenstoelen en wordt er gejaagd op klein wild. Het is echt een onderdeel van de cultuur en een manier om wat extra’s bij te verdienen. Vooral in de weekenden zien we overal mannen hun vangst bespreken, op bepaalde plekken langs de weg of in de lokale bar. Het bespreken van de vangst gaat vanzelfsprekend gepaard met het typisch Italiaanse gevoel voor drama.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36345238521