zaterdag 29 juni 2013

Vermist vliegtuig Vittorio Missoni is teruggevonden - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet vermiste vliegtuig met Vittorio Missoni aan boord, werd teruggevonden na een maandenlange zoektocht. Het toestel BN2 waarin de marketingdirecteur van het Italiaanse modehuis Missoni meevloog, verdween begin januari van de radar.
Het tweemotorige toestel BN2 verdween op 4 januari. Aan boord bevonden zich naast twee Venezolaanse piloten de 58-jarige Vittorio Missoni, zijn echtgenote Maurizia en twee andere Italiaanse toeristen, die op de archipel Los Roques nieuwjaar hadden gevierd.


Volgens de Italiaanse ambassade in Caracas verdween het vliegtuig van de radar boven een gebied waar het water tot 2.000 meter diep is, te diep voor de klassieke zoekinstrumenten.


Sinds het vliegtuig spoorloos verdween, doken er talloze berichten op over een mogelijke vondst maar de Venezolaanse overheden slagen er pas nu voor het eerst in om het vliegtuig te lokaliseren. Dat resultaat is te danken aan een gespecialiseerd schip dat vijf dagen geleden werd ingezet.


De Venezolaanse overheidsdiensten analyseren momenteel hoe ze het vliegtuig kunnen benaderen. Ze zijn momenteel nog niet zeker of de lichamen van de vermiste Vittorio, zijn echtgenote, de twee piloten en de twee toeristen aan boord zijn. De families van de betrokken slachtoffers lieten alvast weten dat ze de autoriteiten dankbaar zijn voor hun maandenlange zoektocht.


See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54197399827