vrijdag 28 juni 2013

Il Mercatino, Italiaanse Levensmiddelen en Lekkernijen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

De oorsprong van deze webshop ligt in Montenero di Bisaccia. Dit kleine bergdorpje, vlak aan de Adriatische kust, ligt tussen de plaatsen Pescara en Termoli in de nog steeds vrij onbekende provincie Molise. Al vele jaren genieten we van de levensmiddelen en lekkernijen die hier vandaar komen. Vaak werden we aangesproken over deze Italiaanse producten. Men wilde weten waar we die gekocht hadden. Altijd was het antwoord: Italië. Die positieve opmerkingen hebben er toe geleid om van start te gaan met Il Mercatino.


Molise karakteriseert zich door glooiende landschappen met fruitbomen, olijf- en zonnebloemvelden, wijngaarden en historische dorpjes en stadjes. Ze vertoond veel gelijkenis met de Abruzzo. De traditionele ambachten staan in beide provincies nog steeds hoog in het vaandel. Tot op de dag van vandaag wordt hier een grote verscheidenheid aan producten met veel zorg gemaakt. Eerlijke regionale producten zoals worsten en vleeswaren, pasta’s, tomatensauzen, wijnen, olijven, kazen en sottolio’s.


Naast de slowfood ambachtproducten, biedt de webwinkel ook een keur aan makkelijke en kantklare kookproducten en heerlijke zoetigheden als zachte nougat.




See on ilmercatino.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54092065257