zaterdag 13 oktober 2012

Struinen langs de leukste markten van Florence - italissima.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Je mengt je onder de inwoners, je wandelt rustig langs de kraampjes op zoek naar een herinnering aan je vakantie in Toscane. Zeg nou zelf; wat is er nu leuker dan afdingen, authentiek snuffelen en rondstruinen, zonder enige haast? De leukste markten op een rij.


Mercato Centrale

De Mercato Centrale is een overdekte markthal vol met levensmiddelen. Allerlei verse producten, zoals groenten, vlees en vis staan hier uitgestald. Groene courgettes, sappig fruit, kleine en grote vissen, hele kippen en varkens liggen hier op een koper te wachten. Niet voor niets is deze markt dé plek waar veel restaurants en inwoners dagelijks hun boodschappen halen. Tijdens je bezoekje aan de Mercato Centrale, mag je ook zeker niet vergeten hier iets te eten. Specialiteiten zijn het geroosterd speenvarken ‘porchetta’ en het broodje gekookt vlees ‘panino con bollito’. De markt is dagelijks geopend tot 14:00 uur.


San Lorenzo markt

In het hartje van Florence vind je de markt van San Lorenzo, een grote en levendige markt die bestaat uit tal van kraampjes. Je shopt hier voordelig voor leuke hebbedingetjes, souvenirs, kleding en hoeden, maar ook typische Florentijnse ambachtelijke producten kom je hier tegen. De markt staat het meest bekend om zijn lederwaren, zoals tassen, leren jassen en riemen, en is dagelijks te bezoeken.




See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33480542527