dinsdag 6 november 2012

Al snorkelend onderwatersteden ontdekken in Apulia, de zuidoostelijke regio van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



De zuidoostelijke regio van Italië heet Apulia oftewel Puglia in het Italiaans. Aangezien Italië de vorm van een laars heeft, wordt Apulia gezien als de hak en draag het de bijnaam “de hak van Italië”. Omringd door de Adriatische zee in het noordoosten en de Middellandse zee in het zuidoosten en zuidwesten van de hak, is Apulia een populaire bestemming onder watersporters, en dan vooral snorkelaars.


De rotsachtige baaien, prachtige kusten, en turquoise wateren die langs de kustgebieden van Isole Tremiti in Gargano liggen, evenals de stranden van Manduria en Nardò in Salento, bieden de beste snorkelplekken die je kan wensen langs de kust van Apulia. Hier is een top drie van de beste snorkelplekken:


Cala Pietre di Fucile, Isole Tremiti, Gargano – De Diomedeae of Diomedes eilanden, is de historische naam van de Tremiti eilanden. Deze staan bekend om de dynamische snorkelmogelijkheden en de ongerepte schoonheid. Het eiland ligt afgelegen en heeft weinig inwoners (slechts 367 mensen) en dat zorgt ervoor dat je ten alle tijden kunt ontspannen. Dit populaire, zelden drukke vakantieparadijs wordt gekenmerkt door het helderblauwe water, de verborgen baaien en de majestueuze kliffen. Cala Pietre di Fucile ligt op het eiland Capraia en is heel rustig en één van de meest ideale plekken om te snorkelen in Apulia.




See on venere.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35114892149