woensdag 19 december 2012

Carciofi en kalfshoofden

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Inmiddels is het alweer een hele tijd geleden dat ik in Florence verbleef voor mijn stage aan de Uffizi. Een blog van mijn hand verscheen ook op de website van Ciao Tutti. Hier een terugblik!



Bloggen over Italië is geen straf, zelfs niet als je het dagelijks doet, zoals ik. Het is heerlijk om verslag te doen van de Italiaanse cultuur, of het nu gaat over de Italiaanse musea, de kleine en grote bezienswaardigheden, de Italiaanse keuken of de – soms vreemde – gewoonten die in de laars gebezigd worden.



De Italianen hebben een leuke uitdrukking voor de vreemde gewoonten die per land verschillend: paesi che vai, usanze che trovi – waar je ook heen gaat, je zult er steeds verschillende gebruiken tegenkomen. Dit gezegde inspireerde Aniek Rooderkerken om ook te gaan bloggen – en eveneens over Italië, of over Florence om preciezer te zijn.



Daar verblijft ze namelijk een tijdje vanwege haar stage bij het Progetto Euploos aan het Gabinetto Disegni e Stampe degli Uffizi; de afstudeerstage van haar master Europese Letterkunde van de Middeleeuwen en Renaissance. Ze blogt over haar leven in Florence en over de Italiaanse literatuur en kunst die ze tijdens haar verblijf daar ontdekt. Een van haar eerste blogberichten uit Florence heette Carciofi en kalfshoofden. Voor wie het gemist heeft, hier het smakelijke verhaal:

See on aniekrooderkerken.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38289067524