zaterdag 5 januari 2013

Feyenoord legt de Italiaanse topschutter Pellè voor meerdere jaren vast - AD

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Kuip zal vandaag bij de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en AGOVV ontploffen van vreugde als Graziano Pellè het veld op wandelt. De Rotterdamse club zal voor het duel de laatste plooien met Parma gladstrijken en de Italiaanse topschutter voor de komende jaren vastleggen, meldt AD Sportwereld. En dat zal in Rotterdam ongetwijfeld reden zijn voor een klein volksfeest.




Toen Graziano Pellè gisteren met zijn Italiaanse zaakwaarnemer in gezelschap van Martin van Geel de deur van een businessunit in de Kuip stevig achter zich dicht trok, werd opeens duidelijk hoe ver de Rotterdamse clubleiding de laatste weken al was gevorderd met het vastleggen van de 27-jarige spits.


Technisch directeur Van Geel kreeg tijdens de laatste maanden van 2012 toestemming van Dick van Well, de president van de raad van commissarissen van Feyenoord, om een poging te wagen Pellè los te weken bij Parma. Het nog drie jaar doorlopende contract van de spits, dit seizoen goed voor veertien competitietreffers in slechts veertien wedstrijden, moest dan wel worden afgekocht. En dat, zo was de algemene opinie, zou veel tijd kosten.


Dat Parma zoals zoveel clubs in de Serie A financiële zorgen heeft, was voor de technisch directeur van Feyenoord de opening om een brutale poging te wagen. Ook AZ krijgt immers nog ruim een miljoen euro van de wanbetalende Italiaanse club.


Pellè gaf al eerder bij de clubleiding van Feyenoord aan dolgraag in Rotterdam te willen blijven. De spits is in de Kuip bezig aan het allerbeste seizoen uit zijn loopbaan, bij de Rotterdamse fans heeft hij inmiddels een ware heldenstatus verworven.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/39734031473