zaterdag 19 januari 2013

Nieuws.nl - NS stelt fabrikant Fyra, het Italiaanse bedrijf Ansaldobreda, aansprakelijk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(Novum) - De NS stelt de fabrikant van de Fyra, het Italiaanse bedrijf Ansaldobreda, aansprakelijk voor de problemen met de trein. Het spoorbedrijf stopt per direct met de afname van nieuwe Fyra-treinen tot de problemen zijn opgelost. Dat laat de NS zaterdag weten. Op dit moment zijn negen van de zestien door de NS bestelde Fyra’s afgeleverd.


De afgelopen dagen bleken de Fyra-treinen onvoldoende bestand tegen het winterse weer. IJsblokken die tijdens de rit van de treinen afvallen, beschadigden voertuigen. NS besloot daarom uit voorzorg voorlopig geen Fyra-treinen meer te laten rijden over de hogesnelheidslijn. De binnenlandse hogesnelheidstrein blijft overigens wel rijden. Hierbij wordt een ander treintype ingezet.


Ook voor het winterse weer waren er al flink wat problemen met de hogesnelheidstrein. Ansaldobreda stelde daarover eerder dat uit technisch onderzoek was gebleken dat die problemen niet te wijten waren aan de trein, maar aan het spoorsysteem dat er ligt.
See on nieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40925149384