donderdag 3 januari 2013

Opbloeien op Sicilië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe lente laat in Nederland nog even op zich wachten, maar op het prachtige Sicilië, onderaan de laars van Italië, staan de vele bloemen eind februari al in bloei. Alleen op de hoge vlaktes van de actieve vulkaan Etna is nog sneeuw te bekennen.


Rondstruinen tussen restanten van een Griekse tempel, mozaïeken bewonderen in een kathedraal of juist de natuur in en genieten van tapijten van bloemen en afgelegen strandjes… Op Sicilië is het - mede dankzij het Middellandse zeeklimaat - goed toeven. 3 plekken die u volgens Reiskrant niet mag missen:


Palermo


De kathedraal van Palermo heeft heel wat te voortduren gehad en kent daardoor vele bouwstijlen. Zo is het imposante bouwwerk ooit door de Arabieren, na hun verovering van Sicilië, omgetoverd tot een moskee. Later werd de kathedraal verwoest door een aardbeving en opnieuw opgebouwd. De laatste wijziging vond plaats in de 19e eeuw in een van de klokkentorens. Zeker een kijkje waard!
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/39572396935