Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en bewaar een pollepel van het kookvocht. Wel de gedroogde tomaten circa 5 minuten in warm water. Snijd de bosui in smalle ringen. Pel en hak de knoflook grof. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de bosui, knoflook en peper. Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik en bak mee. Breng op smaak met zout. Snijd de gewelde tomaten in kleine stukjes en voeg samen met het water toe. Stoof op laag vuur 5 tot 10 minuten tot de aubergines gaar zijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de kleine pan. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Roer de basilicum, pasta en pijnboompitten door de aubergines. Roer de ricotta en het bewaarde kookvocht van de pasta erdoor.
See on 24kitchen.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40256199418