maandag 11 februari 2013

Carnavalsrecept: la Cicerchiata - bezoekabruzzo.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een typische lekkernij wat met Carnaval in heel Abruzzo word gegeten. Het bestaat uit kleine balletjes van gebakken deeg, bestreken met honing en samengevoegd tot een ronde tulband.




Ingrediënten: 500g bloem, 200g honing, olijfolie, geraspte citroen, 3 eieren, suiker, amandelen, kaneel.




Het deeg maak je door de eieren te kloppen en er de bloem, suiker, olie en de geraspte citroen door te mengen. Nu maak je van het deeg lange repen van ongeveer 1cm diameter en die snijd je in kleine blokjes. Deze blokjes rol je even snel met de hand en je bakt ze in een pan met olijfolie, als ze klaar zijn laat je ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Ondertussen smelt je de honing in een pan, voeg de bolletjes erbij er roer goed met een houten lepel, voeg ook de amandelen toe en strooi er kaneel over. Giet alles in een tulband vorm en versier met gekleurde hageslag. Even af laten koelen en klaar!




See on bezoekabruzzo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42837081711