maandag 4 februari 2013

NS: 'We hebben niets meer gehoord van de Italiaanse AnsaldoBreda' - Trouw.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De NS heeft na de belofte van Fyra-maker AnsaldoBreda om de problemen binnen enkele dagen op te lossen, niets meer van het Italiaanse bedrijf gehoord. ‘We hebben dus terecht lacherig gedaan over die belofte’, stelde NS-directeur Bert Meerstadt vrijdag.




AnsaldoBreda zou nog aan het testen zijn. ‘We hechten totaal geen waarde aan wat ze daar doen tot wij formeel iets van ze terughoren’, aldus Meerstadt. AnsaldoBreda moet de problemen volgens de contracten binnen 3 maanden oplossen.


Het team techneuten dat de Italianen naar Nederland hebben gestuurd, is volgens Meerstadt nog steeds serieus aan het werk. ‘Het team is nog op volle sterkte aan de slag, maar heeft nog niet formeel teruggekoppeld.’ Tot die tijd kan de NS dan ook nog niets zeggen over de oorzaak van de problemen. Een externe inspectie moet nog gaan beginnen.


De technici van AnsaldoBreda voeren ook inspecties van treinstellen uit, omdat er meerdere treinen beschadigd zijn. Zo is de onderkant van een drietal treinen flink gehavend. ‘Dat kan aanleiding zijn om het ontwerp te veranderen, maar daar wil ik niet op vooruitlopen’, zei Meerstadt.


AnsaldoBreda wilde vrijdag niet reageren op vragen.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42260536624