dinsdag 19 maart 2013

Paus Franciscus bij installatie: geef meer aandacht aan armen en milieu

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Paus Franciscus is vanochtend tijdens zijn installatiemis op het Sint-Pietersplein officieel beëdigd. De paus werd eerder bij aankomst op het plein toegejuicht door honderdduizenden gelovigen. In zijn preek vroeg Franciscus aandacht voor de armen en het milieu.


Franciscus kreeg kort na het begin van de installatiemis het pallium om, de dunne stoffen band over zijn habijt die symbool staat voor het schaap dat door de herder wordt gedragen, en de pauselijke vissersring, een verwijzing naar Petrus als visser van gelovigen. Nadat een aantal kardinalen namens het hele college van kardinalen de belofte van gehoorzaamheid heeft herhaald droeg de paus de mis op, omringd door andere kerkelijke leiders.


In zijn preek riep de paus op tot het beschermen van de armen, volgens hem ten onrechte “de laatsten aan wie we denken”. Franciscus zei dat hij zich als paus door de armen zal laten inspireren. Ook stelde hij dat mensen de “vernietiging” van de natuur moeten voorkomen. Verder sprak de paus zich uit tegen haat en afgunst en riep hij zijn toehoorders op “goedheid en tederheid” te tonen.




See on nrc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45747450966