maandag 8 april 2013

Gestolen werk van Chagall teruggevonden in Turijn

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Turijn is een schilderij van Chagall teruggevonden dat in 2002 gestolen werd uit een Amerikaans jacht dat verankerd lag in Italië. Het werk “Le nu au bouquet”, geschat op meer dan een miljoen euro, werd aangetroffen bij een verzamelaar.
Het schilderij “Le nu au bouquet” van de Franse kunstschilder Marc Chagall werd in 1998 door een rijke Amerikaan gekocht in een galerij in New York. De man heeft het werk vervolgens tentoongesteld op zijn jacht, dat verankerd lag in de haven van Savone, in het westen van Italië.


Toen de eigenaar van het jacht stierf, liet zijn zoon het schilderij op echtheid controleren door een expert. Die concludeerde dat het om een kopie ging en dat het echte werk uit het jacht gestolen werd.


Het schilderij, met een geschatte waarde van meer dan een miljoen euro, werd nu teruggevonden bij een Turijnse verzamelaar. Hij had de Chagall in 2003 eerlijk gekocht.


Drie personen zijn intussen aangehouden in de zaak. Het gaat om 2 Roemenen en een Italiaan. Ze worden vervolgd voor diefstal en heling.
See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47472915893