zaterdag 6 april 2013

La Cucina, nieuwe Italiaanse kookstudio - Barbara Valetta

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Wie van Italiaans eten houdt kan nu terecht bij La Cucina aan de Ootmarsumsestraat 299. Daar hebben moeder en dochter Valetta een kookstudio ingericht waar kookworkshops voor jong en oud worden gegeven voor maximaal 12 mensen.




Ze willen mensen laten zien dat je met een paar goede basisproducten heerlijke gerechten op tafel kan zetten. Het hoeft niet duur en moeilijk te zijn maar wel lekker.




Barbara Valetta heeft Italiaanse voorouders die uit de streek Abruzzo komen en is verliefd geworden op alles wat Italiaans is. Ze heeft van haar oma geleerd hoe je verse pasta maakt. Maar ze heeft er ook vele andere gerechten leren bereiden. Ze trekt een paar weken per jaar heel Italië door om nieuwe recepten te leren van de streekkeukens of van een oud vrouwtje waarvan zij weer de liefde voor het koken van leert.




De meestal biologische ingrediënten die Barbara in de workshops gebruikt zijn allemaal te koop in onze supermarkten. Verse kruiden groeien in haar eigen tuin. De wijnen komen wel uit Italië.




Barbara en haar dochter Nathalie geven ook kookworkshops voor volwassenen en voor kinderen. De recepten krijgen de deelnemers mee naar huis zodat ze thuis nog eens aan de slag kunnen.




Haar website: kookstudioalmelo.nl




See on omroepalmelo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47257987628